Walter, Jesse i Hank arriben a una situació límit. Crítica del 5x13!

En Walter ha posat una trampa, i en Jesse n'ha posat una altra. Era qüestió de veure quin dels dos era més intel·ligent que l'altre. La visita d'en Walter a casa de l'Andrea tenia com a objectiu fer que en Jesse sortís del seu amagatall perquè així en Jack i els seus el poguessin enxampar. La fotografia del barril mig enterrat tenia com a objectiu que en Walter baixés la guàrdia i anés corre-cuita al lloc on tenia amagats els diners. Una trampa no ha funcionat i l'altra sí, i en Walter s'ha trobat atrapat i emmanillat com un delinqüent.

Qui ho havia de dir, que la persona que provocaria la caiguda d'en Heisenberg acabaria sent en Huell? Un interrogatori d'en Hank carregat amb un parell de mentides ha estat suficient perquè aquest deixés anar el detall dels bidons. L'enginy d'en Hank fent la fotografia a un bidó idèntic ha estat clau per aprofitar aquest petit detall en el motiu que ha portat en Walter a caure en la trampa, estimulat per un Jesse que ha interpretat el paper del venjador per telèfon, anunciant que anava cremant bitllets per cada minut que fes tard.

Ha estat una se de les seqüències més brutals i adrenalítiques de "Breaking Bad". No només per les derrapades del cotxe de camí al desert i per la cara de desesperació d'en Walter en veure que allà no hi havia ningú i que havia estat enganyat. També pel fet que en Jesse i en Hank han parat també la trampa a l'espectador, que no sabia res del seu pla. Com en Walter, hem accelerat tant com hem pogut i ens hem descobert venuts davant l'estratègia del cunyat i l'ex soci. Ens ha faltat l'alè, hem sentit la fiblada de la traició.

El moment de la detenció s'ha produït, a més, en el mateix lloc on en Walt i en Jesse van cuinar metamfetamina per primer cop. D'aquesta manera, la sèrie trenca finalment la relació entre tots dos, posant un afegit simbòlic al fet que tots dos se sentin mútuament traïts. També evidencia que per molt que en Heisenberg sigui un individu sense escrúpols, encara queda dintre seu una part d'aquell Walter White dels inicis, el que va descobrir en la vida del traficant una vida en la que va aconseguir una satisfacció desconeguda.

Però no hi ha cap pla perfecte. Malgrat cancel·lar l'encàrrec fet a en Jack i els seus, el grup de neonazis decideix plantar-se igualment al lloc dels fets, agafant per sorpresa i en inferioritat numèrica a en Hank i en Gómez. La cavalleria arriba en el pitjor moment per en Walter, que intenta aturar un gir dels esdeveniments inevitable. Comença l'intercanvi de bales i en Jesse fa el que pot per amagar-se mentre en Walter mira horroritzat com en Hank i en Gómez tornen els trets com poden. És la tercera trampa, la que ningú va planificar.

Si us vau perdre el 5x13, el podeu recuperar aquí (estarà online uns dies):