Tothom està d'acord en que en Jesse és prescindible. Crítica del 5x12 de "Breaking Bad".

En Jesse és un gos que ha agafat la ràbia, i tots sabem què s'ha de fer amb aquests animals. El primer que suggereix aquest final dràstic és en Saul Goodman, pragmàtic com sempre en la seva manca d'escrúpols. Però no ha estat l'únic en aquest episodi de "Breaking Bad" en considerar en suggerir aquesta idea. També l'Skyler ha insinuat que se l'havien de treure de sobre ("perquè sabia que aquest moment arribaria"). I també en Hank la considerat prescindible, un peó que podia ser sacrificat per poder atrapar en Walter.

De fet, l'únic que es preocupa per en Jesse és justament en Walter. Paradoxalment, ja que és el principal amenaçat per l'espiral de descontrol en la que ha entrat el seu ex soci, el protagonista de "Breaking Bad" desitja un bon final per a tots. Dintre de la seva lògica interna, en Walt sempre ha fet que el que havia de fer, i si ha fet alguna cosa moralment reprovable ha estat perquè no tenia més opcions. Per ajudar la seva família, això és el que es diu a si mateix per justificar moments com l'atemptat contra la vida d'en Brock.

Però qui és exactament la seva família? Podem considerar en Jesse un més dels seus membres? Això és el que sembla pensar en Walter White, que amb el temps ha arribat a estimar-se a en Jesse, malgrat les manipulacions i les rentades de coco. Però d'això només se n'adona en Hank, que després d'escoltar la confessió sencera d'en Jesse davant la càmera i tenir al davant el relat sencer, s'adona que l'únic punt de consistència és l'interès d'en Walt per mantenir a prop en Jesse, i protegir-lo quan el podria haver deixat enrere fàcilment (per cert, un apunt curiós: en aquesta escena a casa d'en Hank es pot veure en un prestatge un pack en DVD de la sèrie "Deadwood", on apareixia l'actriu Anna Gunn/Skyler).

Fins i tot ara, en Walter reacciona enfadat davant la possibilitat de matar el "gos rabiós" i intenta contactar amb en Jesse, portant-nos una de les escenes més tenses que ha donat "Breaking Bad" en la seva història. Situada en una plaça pública i amb una posada en escena on prima el plano llarg, en Jesse s'acosta al banc on seu en Walt... per acabar desconfiant de la situació. Si haguessin pogut parlar, haurien pogut fer les paus? De nou al cotxe d'en Hank diu que sap una altra manera per atrapar en Walt. Gràcies als seus diners.

Però totes les relacions paterno-filials tenen el seu límit, i després de l'amenaça d'en Jesse, en Walter es decideix a fer el pas. Trucada a en Todd per resoldre un problema que s'ha d'acabar. Tothom què s'ha de fer amb un gos rabiós.

Si us vau perdre el 5x12, el podeu recuperar aquí (estarà online uns dies):