Ja sabem qui ho va intentar la primera vegada... i la segona? Crítica del 5x08.

L'Ellen continua donant voltes a l'afirmació de la Patty. El moment de l'aeroport ha marca un punt d'inflexió d'última hora en el duel de les dues protagonistes de "Danys i perjudicis". Serà cert que la Patty no va ordenar assassinar l'Ellen? O serà una mentida més? Només hi ha una persona que pugui respondre aquesta pregunta, que és l'home que la va atacar. Qui el va contractar per matar-la? Aquesta és l'única resposta que l'Ellen necessita de l'home que la va assaltar a l'apartament de la Patty i a qui va clavar un ganivet.

L'assassí és ben viu, com ens desvetllen només començar l'episodi, i l'Ellen està disposada a trobar-lo. Les pistes el porten a casa de l'Estefania, que l'atén amablement però amagant la veritat. Ella coneix perfectament a l'assassí i l'alerta de que l'Ellen l'està buscant. Mentrestant, l'Ellen aconsegueix l'ajuda dels detectius que van portar el seu cas per aconseguir un anàlisi d'ADN de la sang de la tarjerta de visita. I així és com surt el nom: Patrick Scully. Aquest és el nom de l'home que va intentar matar-la.

I potser és també l'home que intentarà matar-la per segona vegada, perquè l'episodi ha acabat amb en Patrick Scully dalt del terrat des d'on l'Ellen caurà en el futur. Serà ell qui l'ha empentat al buit? Pot ser que en realitat sigui allà dalt per un altre motiu? I què farà, ara que sap que l'Ellen el busca? Aquestes són les preguntes que es precipiten a dos episodis del final de la sèrie en un episodi que ha tingut la virtut de fer avançar moltes trames alhora, en paral·lel. Repassem-les una a una perquè no s'escapi cap detall.

Per una banda tenim en Rutger, que ha decidit confessar a en McLaren que coneixia en Torven. Aquest moment de sinceritat ha estat el millor de la setmana per a l'equip de McClarenTruth.org, tot i que és evident que hi ha una veritat encara amagada entre silencis. En Channing i la Gitta creuen que haurien de denunciar en Torven: la justícia perseguiria l'autèntic culpable i en McLaren quedaria lliure de culpa. Però l'Ellen no ho recomana perquè considera en Torven un enemic massa perillós com per oposar-s'hi obertament.

Sembla que en Channing accepta el consell. Però no la Gitta. Ella es reuneix amb la Patty i li explica la veritat sobre en Torven amb la idea que la Patty voldrà atrapar el responsable veritable i deixar estar en Channing. Amb aquesta idea el que fa és donar a la Patty la pista clau per poder enfonsar-los a tots, a en Channing i en Torven, i evidentment guanyar el judici. Ara que l'equilibri ètic del judici estava a favor de l'Ellen (gràcies a l'ajuda del Chris i la seva filtració), la Gitta li ha donar a la Patty un arma molt més poderosa.

Mentrestant, la Patty pensa en la seva retirada i accepta la oferta de feina del fiscal. El seu enfrontament amb l'Ellen serà, doncs, el seu últim assalt com a advocada. La seva última batalla. Perquè la guerra del seu pare l'ha guanyat aquesta setmana, quan s'ha mostrat inflexible davant l'intent de Michael, prèviament manipulat, de negociar la custòdia de la filla a canvi de les terres familiars. El pare ha mort sense aconseguir res de la Patty, que ha pogut venjar-se. Només un judici la separa de la victòria final contra l'Ellen.

Si us vau perdre el 5x08, el podeu recuperar aquí (estarà online uns dies):