L'Ellen i la Patty queden atrapades en un aeroport. Crítica del 5x07.

I l'avió no es va poder enlairar. Obligades a esperar a que amainés la tempesta, l'Ellen i la Patty van passar hores assegudes a l'aeroport, a una distància prudencial l'una de l'altra. Van ser els millors minuts que ha donat aquesta temporada final de "Danys i perjudicis". De la fredor i les cares de circumstàncies van passar a un lleuger apropament a través de la gana provocada per les hores d'espera, i van acabar robant una ampolla d'alcohol entre rialles. Com si res no hagués passat. Com si no s'estiguessin enfrontant a mort.

Unes quantes copes més tard, el diàleg havia passat a territoris més íntims però més complicats. I aleshores la Patty ho va negar. Va dir que la seva confessió havia estat una mentida perquè estava espantada i que en realitat ella mai havia volgut fer-li res a l'Ellen. En tot cas, va dir, en Pete hauria actuat en solitari per protegir-la. I el dubte es va instal·lar al cap de l'Ellen. I si resulta que és veritat? Per què s'està enfrontant a la Patty, aleshores? Però, i si és ara que està mentint? I si l'està manipulant perquè deixi el cas?

El duel entre totes dues va començar per la necessitat de l'Ellen de venjar-se de l'antiga mentora. I ara que aquesta es troba contra les cordes, sense cap prova real per vèncer al judici, diu com si res que els motius per venjar-se no existeixen. Que ella és innocent. A partir d'aquí a l'Ellen li ve la difícil decisió de fer-se enrere i abandonar el cas d'en McLaren, així com el testimoni per la custòdia de la filla d'en Michael... o entendre que és una estratègia de la Patty per vèncer-la i continuar endavant com fins ara.

Haurem d'esperar als propers episodis per saber què decideix l'Ellen i també si la decisió és una decisió o un encert. Com a pista l'únic que tenim és el flashforward en què l'Ellen ha caigut (o l'han empentat) des del terrat d'un edifici i sembla haver mort d'un cop al cap, ensangonat. Potser té a veure amb la Patty, o potser té a veure amb els obscurs socis dels seus clients. En aquest episodi hem descobert que en Rutger ha pres més d'una decisió pel seu compte, ja que es considera a si mateix el cervell del projecte... i entre aquestes decisions hi ha la d'acceptar com a mecenes Helmut Torven.

Precisament Helmut Torven és l'home al que assenyala en Bruce Davies, l'antic cap de la Naomi Walling, quan accedeix a parlar amb en Channing McLaren. Però quan li ensenya la fotografia a en Rutger, aquest fa veure que no sap qui és. Es tracta d'una nova mentida en el cor d'un projecte que se suposa que posa la veritat per davant de tot. En Channing comença a adonar-se que tothom al seu voltant menteix i està decidir a saber la veritat de debò. Començant per la mort del hacker Samurai Seven, assassinat al 5x04.

Acabem el post amb el personatge d'en Chris Sánchez, fins ara amb un paper secundari. En aquest episodi hem vist que la seva preocupació pels soldats nord-americans l'ha portat a destapar un cas de negligència mèdica en el si de l'exèrcit nord-americà. Està decidit a fer que el públic sàpiga el que està passant, i el web d'en McLaren és l'eina perfecta per fer-ho. D'aquesta manera "Danys i perjudicis" arrenca una trama més a tres episodis pel final de la sèrie. Una trama que augmenta la complexitat d'aquest tram final i que segur que tindrà conseqüències per al desenllaç del duel entre l'Ellen i la Patty.

Si us vau perdre el 5x07, el podeu recuperar aquí (estarà online uns dies):