Explica la seva versió dels fets a "Danys i perjudicis". Crítica del 5x06.

El cas de "Danys i perjudicis" es podria haver resolt ahir sense grans dificultats si tot depengués de denunciant i denunciat. Convençut de que havia de fer el que fes falta per aturar una demanda que estava minant la seva empresa, Channing McLaren va decidir trobar-se amb la filla de Naomi Walling per explicar-li la seva versió dels fets i tancar el procés amb un acord. I ella va acceptar, perquè la duresa de l'exposició pública del cas està passant-li factura i té més ganes de que tot acabi d'una vegada que de buscar venjança.

I així va ser com en Channing va explicar la seva versió dels fets, que és lleugerament diferent de la que la Naomi havia explicat a la seva filla. Però prou diferent com per atribuir la distància entre les dues versions a la interpretació de la Naomi i a la incapacitat confessa d'en Channing de llegir les senyals dels altres (ja vam veure a l'episodi on ajudava el seu fill que segurament en Channing és Asperger). Creient que realment tot havia estat una confusió, la filla de la Naomi s'avé a acceptar un acord per 3 milions de dòlars.

Però a qui no convé que hi hagi un acord? A la Patty i a l'Ellen. Totes dues han estat fent servir el cas com un vehicle per enfrontar-se en un duel. I arribats a aquest punt no estan disposades a que un acord entre els seus representats no els permeti combatre en un judici. Així és com l'ellen decideix, amb el suport tàcit de la Patty, fer xantatge a l'home que estava al costat de l'habitació de l'hotel de la Naomi i en Channing perquè doni una versió falsa dels fets que convenci la filla de la Naomi d'acabar rebutjant l'acord.

Són unes declaracions que no es poden fer servir en el judici, però aconsegueixen assolir igualment el seu objectiu, que és mantenir el conflicte. Queda clar que a cap de les advocades els interessa el més mínim el que estan passant els seus clients. I de la Patty ho podíem esperar, però de l'Ellen? Amb la transformació completa, cada cop s'assembla més a la seva antiga mentora. Gairebé no li queden escrúpols i només pensa en el seu propi ego (per molt que digui que necessita la victòria per fer progressar el bufet).

Mentrestant, l'enfrontament amb la Patty l'està fent reviure, cada cop més, fets traumàtics del passat (fantàstica l'escena en la que li sembla creuar-se amb la versió ensangonada de si mateixa), com ja vam veure la setmana passada. En aquest últim episodi de "Danys i perjudicis" s'ha decidit a demanar ajuda, però el consell no li ha agradat: per estar bé hauria d'abandonar el cas com a mínim durant un temps, però la vida sencera de l'Ellen gira al voltant d'aquest enfrontament. O ella acaba amb el cas, o el cas acabarà amb ella.

Si us vau perdre el 5x06, el podeu recuperar aquí (estarà online uns dies):