Qui va filtrar realment la informació de Princefield? Crítica del 5x04.

Les possibilitats s'han obert i s'han multiplicat en l'últim episodi de "Danys i perjudicis". Fins ara pensàvem que la Naomi Walling havia filtrat la informació de Princefield a en Channing McLaren, però ara això ja no està tan clar. Si bé en Channing manté que la seva organització mai robarà ni comprarà informació, ja que malmetria els principis amb els que va començar la seva tasca, això no vol dir que una tercera persona fos qui robés la informació i l'entregués a en Channing en nom de la Naomi. "Qualsevol hacker podria fer-ho", afirma.

La teoria de que no ha estat ni la Naomi ni en Channing els responsables de la filtració encaixaria amb el que hem vist fins ara: la Naomi es va fer enrere en l'últim moment, segons va dir la seva filla i també ha confirmat en Channing, i queda clar que ella no adjuntaria les seves dades personals en la filtració. D'altra banda, en Channing tampoc no ho pot haver fet. Perquè té una principis molt clars i perquè a més a ell no se li haurien escapat les dades personals de la Naomi. Però aleshores, qui? Algú altre de la organització? Algú de Princefield?

Mentre la sèrie crea aquests dubtes, les dues parts en litigi intenten aconseguir la informació del hacker Samurai 7, que ha contactat amb les dues parts per separat per vendre'ls informació sobre els documents de Princefield (aparentment són nous documents). La Patty es fa assessorar per un advocat expert en tecnologia (interpretat per Tim Guinee de "Revolution" i "Homeland") que l'ajudarà a contactar amb aquest hacker. Mentrestant, en Channing intenta infructuosament treure-li la informació per la via de la força.

Com que no ho aconsegueix, al final és l'Ellen qui demanarà un crèdit al banc per comprar la informació. El hacker, que és molt viu, intenta vendre les mateixes dades a les dues bandes al mateix temps, però no se'n surt. Un cop li ha venut el pendrive a la Patty, aquesta s'assegura que l'Ellen no pugui rebre la informació per la que ha pagat, i fa que algú faci esclatar el cotxe del hacker. Resultat: l'Ellen ha perdut els diners i no obté la informació, mentre que la Patty sí obté els documents, que espera que siguin clau per al judici.

Així la situació es complica molt per l'Ellen, sobretot a nivell personal, ja que aquests diners eren una inversió que pot posar en crisi no només la seva pròpia economia, si no també la seva capacitat per ajudar la seva mare, que es troba en un moment delicat. Al mateix temps, també ha de tirar endavant el nou bufet, amb els impostos que això implica, i els seus sous (inclòs el de Kate, la seva nova associada). Per tant el cas es converteix per ella en un assumpte clau que va més enllà de la desitjada victòria contra la Patty.

En paral·lel totes dues advocades han intentat desestabilitzar-se mútuament. La Patty en una aparició pública a la televisió en què ha declarat que en Channing va forçar sexualment la Naomi, i l'Ellen en un article a la premsa (a través d'en Michael Hewes) que desprestigia la Patty i malmet les seves possibilitats per entrar el Tribunal Suprem. Sembla que la Patty també haurà de triar entre la victòria contra l'Ellen o el seu futur. Però alguna cosa em diu que tant la Patty com l'Ellen triaran enfrontar-se sigui com sigui.

Si us vau perdre el 5x04, el podeu recuperar aquí (estarà online uns dies):