Al segon round és l'Ellen qui s'emporta la victòria a "Danys i perjudicis". Crítica del 5x03!

Això de "Danys i perjudicis" és una lluita que cap dels dos contrincants guanyarà fàcilment. Si la setmana passada la Patty va guanyar el primer round manipulant l'Ellen per aconseguir que s'assignés al cas un jutge que li és favorable (i en quedés fora un jutge amb la que està enemistada), aquesta setmana és l'Ellen la que ha aconseguit, amb treball i atenció als detalls, guanyar el segon round a la deposició de la filla de la Naomi Walling. Un càlcul comparatiu entre la durada de les trucades i la versió dels fets de la noia ha estat suficient.

Si la filla de la Naomi Walling menteix quan parla de l'última trucada que va mantenir amb la seva mare, també pot mentir en qualsevol altra cosa, i això inclou la seva versió de la trobada de la Naomi i en Channing en un hotel. Ella afirma que en Channing va atacar i amenaçar la Naomi, mentre que aquest nega les acusacions. Tractant-se d'un enfrontament sense proves, que rau únicament en la paraula de les dues versions, era important deixar en evidència i desautoritzar-la per debilitar el seu testimoni davant del d'en Channing.

Això no treu que ara mateix l'única prova del cas estigui del costat de la Patty. La caixa de cigarrets amb el nom d'en Channing demostra, com a mínim, que la reunió de l'hotel va ser real. És una prova amb la que no es pot demostrar l'agressió, però almenys és alguna cosa. Evidentment, la Patty no està contenta amb aquest resultat i no pot evitar un esclat de ràbia al veure que aquest cop l'alumna ha passat la ma per la cara a la mentora. Per si no en tingués prou, l'arribada de la Karen, dient-li que "ell ha mort", no millora les coses.

El passat entre la Karen i la Patty serà una de les claus d'aquesta temporada, així com la situació de la mare de l'Ellen. Mai res del que expliquen a "Danys i perjudicis" és arbitrari, i la sèrie té una gran capacitat per enllaçar fets aparentment inconnexos. Al mateix temps, els guionistes estan buscant paral·lelismes amb l'inici de la sèrie i el trauma enterrat de l'Ellen (un ascensor amb el mateix timbre, un assassinat a la banyera, etc.) per tancar el cercle de forma simbòlica, recordant-nos com va recordar aquest duel que ara viu el seu clímax.

Al mateix temps, l'Ellen té el repte de no acabar atrapada dins de la teranyina de la Patty. De moment, la veterana advocada ja ha aconseguit ficar-la en una lluita judicial que s'haurà de veure per on surt. Sabem que les pràctiques de la Patty són èticament reprobables, però també sabem que podria ser que l'Ellen estigués defensant algú pitjor que la seva rival. En Channing continua sent un personatge molt misteriós. Un individu de qui la Patty no se'n refia. Estarà l'Ellen lluitant contra la Patty per defensar un personatge encara més mesquí?

Les explicacions de la filla de la Naomi Walling sobre el que va passar a l'hotel haurien de fer, com a mínim, que l'Ellen es preguntés si és correcte continuar endavant amb aquest cas. En Channing no és aigua clara, i ens podríem endur més d'una sorpresa en el que queda de temporada. Té al darrere uns inversors que és possible que tinguin uns interessos allunyats de la missió "per la veritat" que defensa la fundació d'en Channing. Seran ells els que acabaran intentant fer matar l'Ellen llançant-se des del terrat de l'edifici que es veu al flashforward?

Si us vau perdre el 5x03, el podeu recuperar aquí (estarà online uns dies):