La websèrie de Roger Coma debutarà a la televisió el 7 de gener.

Si hagués de triar una sèrie catalana actual, em quedaria, sense dubtar-ho ni un segon, amb "Les coses grans". La websèrie que dirigeix, escriu i protagonitza en Roger Coma és una de les ficcions més imprevisibles, atrevides, provocadores i sorprenents que he vist en aquest any 2013. Adjectius que sovint són mancances tradicionals de les sèries a casa nostra i que aquí són matèria fonamental de la creació. El Roger aprofita la principal virtut de la ficció a la xarxa, la llibertat creativa, per fer una comèdia d'autor única per ara en la seva espècie.

I no sóc l'únic que ho pensa (podeu llegir aquí la crítica sencera que li vaig dedicar). El Zoom Festival l'acaba de guardonar amb el premi a la millor websèrie, i a Televisió de Catalunya han decidit incorporar-la a la seva graella, cumplint amb la tasca d'una televisió pública de sumar i donar suport a projectes de qualitat i arriscats a nivell creatiu (en aquest cas, finançat amb una combinació de crowdfunding, aportada per espectadors generosos, i product placement). Així, "Les coses grans" s'estrenarà al 33 el proper 7 de gener (a les 23.30h).

El 33 emetrà els episodis de la primera temporada ja finalitzada, que continuen estan disponibles online, l'àmbit natural d'una websèrie que té episodis d'una durada de 10 minuts aprox. La segona temporada de "Les coses grans" s'estrenarà al maig de 2014. Mentre això no passa, l'equip responsable de la ficció oferirà a la xarxa sis mini-episodis especials que giraran al voltant de les festes de Nadal i que tindran una durada inferior a l'habitual (entre dos i tres minuts). Els podreu veure al web oficial a partir del 10 de desembre.