Aquí tens tot el que has de saber abans del 23 de novembre!

Queden menys de dues setmanes pel dia més esperat pels whovians! El 23 de novembre se celebra el 50è aniversari de "Doctor Who" amb un episodi especial que segur que provocarà més d'un atac de cor. BBC i BBC America han publicat fins a tres tràilers diferents sobre aquest especial (els teniu tots al final d'aquest post) que es projectarà en cinemes d'arreu del món. També a Barcelona, on la pressió dels seguidors de la sèrie ha aconseguit que Cinesa el projecti a les seves sales Diagonal i Parc Vallès (horaris encara per confirmar).

Però l'episodi especial, que es dirà "The Day Of The Doctor", serà només la cirereta del pastís d'aquesta celebració. A nivell televisiu, la BBC ha preparat altres regals per als whovians. El que més promet és "An Adventure Of Space And Time", una tv-movie escrita pel Mark Gatiss que s'endinsa en els orígens de la sèrie. Així, el protagonista serà l'actor William Hartnell (interpretat per David Bradley), que va ser el Primer Doctor. A través de la seva història coneixerem els inicis de la sèrie i la seva concepció. A més d'aquest a BBC ha preparat altres conmemoracions, com ara un especial que analitza la ciència de "Doctor "Who".

Però el millor de "Doctor Who" són els seus seguidors, que com tothom sap són els més entregats, agraïts i creatius del món de les sèries. Ells són els que han organitzat desenes d'actes que tindran lloc durant tot el mes de novembre i que no us podeu perdre. El tret de sortida dels actes es produirà el 16 de novembre amb una projecció d'episodis que està associada amb La Marató de TV3 d'aquest any. La festa final es produirà el dia 30 de novembre, en el que es celebrarà el Doctor Who Day a Barcelona, un punt de trobada en el que els whovians tindran tot el dia per assistir a múltiples conferències i activitats (totes impulsades pels fans, i totes gratuïtes). Podeu llegir tot el que es farà al web oficial.

Per tenir un detall d'aquestes i moltes altres activitats, us recomano visitar El Destornillador Sónico, un blog especialitzat en la sèrie on et tindran al dia de tot el que es fa.

I per tancar el post, el que us he promès: els tres tràilers de "The Day Of The Doctor".