L'actor escocès interpretarà al 12è Senyor del Temps. El vols conèixer millor?

Era el meu candidat preferit, i celebro que la BBC s'hagi decidit per Peter Capaldi. L'actor serà el nou protagonista de "Doctor Who" substituïnt a Matt Smith a partir de l'especial d'aquest Nadal. Es tracta d'un autèntic veterà de la televisió britànica, però a casa nostra encara és força desconegut. Tot seguit, 10 coses que has de saber sobre el nou Time Lord:

1. Ja havia aparegut a Doctor Who. Al segon episodi de la quarta temporada va interpretar en Caecilius a la visita del Senyor del Temps (aleshores David Tennant) a Pompeia. I també va aparèixer a "Torchwood", intepretant a John Frobisher a Children Of The Earth.

2. És conegut per "The Thick Of It", la comèdia de sàtira política creada per Armando Ianucci (que va fer el salt al cinema amb el film In The Loop). Hi va interpretar el recordat Malcom Tucker, un director de comunicació del govern que deia molts fucks.3. Va ser el pare de Sid a "Skins". On, per cert, també deia molts fucks.4. Si aneu a veure "Guerra Mundial Z", l'últim film de Brad Pitt, descobrireu que hi interpreta un científic.5. De petit era fan de Doctor Who. Fins i tot va arribar a enviar una carta a la BBC, que va obtenir resposta. Ha afirmat que aquesta carta va ser clau en el seu desig de ser actor.

6. Ha guanyat un Oscar. Com a director pel curtmetratge "Franz Kafka’s It’s A Wonderful Life" del 1995.7. Està casat amb l'actriu Elaine Collins, que va aparèixer al seu curtmetratge i amb la que va coincidir a la sèrie "Psychos" (1999).8. És escocès, com també ho va ser David Tennant (el 10è) i, abans que ell, Sylvester McCoy (el 7è). Peter Capaldi va néixer a Glasgow i actualment té 55 anys.9. Va ser el cantant d'un grup de rock anomenat Dreamboys. Aquí teniu un dels seus hits:10. La seva última serie és "The Hour". Es va incorporar a la segona temporada per interpretar en Randall, el nou cap d'informatius de la sèrie de la BBC.Aquí el teniu en la seva primera aparició com a estrella de "Doctor Who":