S'estrena "Being Human" i torna "Shameless", entre d'altres novetats.

TV3 ha presentat les seves novetats en matèria de sèries de cara a aquest estiu. De totes les estrenes, per mi la més destacada és la de "Being Human", que feia temps que estava pendent de debutar (s'havia d'emetre al Canal 3XL) i que finalment arrencarà el proper 15 de juliol (a la 01h de la matinada). Estem parlant de la versió britànica, creada per Tobey Whithouse, i que és força més interessant que la nord-americana. La sèrie presenta la història d'un vampir, un home-llop i un fantasma que comparteixen pis a Bristol.

Malgrat ser éssers sobrenaturals tenen problemes com qualsevol humà. Per començar, els preocupa com encaixar en un món en el que és evident que no encaixen i són diferents. Ser un vampir, un home llop o un fantasma pot semblar molt divertit i atractiu, però també té els seus problemes. A partir d'aquesta idea, "Being Human" fa servir la imatge de la criatura fantàstica com una metàfora de les angoixes de l'ésser humà, particularment de la necessitat que tenim de ser acceptat pels altres i integrar-nos en el món que ens envolta.

L'altra gran novetat és la recuperació de "Shameless" (també la original, la britànica), que debuta a TV3 el 23 de juliol (00.45h). Ja sabeu que sóc un devot d'en Frank Gallagher i els seus discursos etílics des del dia que el vaig conèixer i va demostrar, mentre xuclava apassionadament una cigarreta, que una família desestructurada pot ser molt més divertida i autèntica que les típiques families perfectes que abunden a la televisió. Per això m'alegro de que la sèrie faci el salt a TV3 després d'haver desaparegut amb el Canal 3XL.

Per a la sobretaula, TV3 tornarà a emetre la mítica "Plats Bruts", que podrem veure des de l'inici a partir del 22 de juliol (15.45h). La sitcom catalana per excel·lència va tenir uns grans resultats d'audiència l'any passat, i és lògic que TV3 hagi volgut tornar a confiar en el David, el Lópes i companyia per animar les tardes d'estiu. Un dia abans, el 21 de juliol, s'estrena "Hospital de campanya" (22.34h), que és per al meu gust la més fluixa de totes aquestes propostes. Explica el dia a dia d'una unitat mèdica al centre de Kandahar (a l'Afganistan).

A més, s'estan repetint episodis de "Danys i perjudicis" (els dilluns a les 00h) i de "Doctor Who" i "Els informàtics" (també de matinada).