El canal 33 la recupera aquesta nit a partir de la primera temporada.

El canal 33 continua incoporant sèries a la seva secció dedicada a la ciència-ficció. Aquesta nit és el torn de "Torchwood", que s'incorpora al canal des del primer episodi, tal com ja van fer amb "Battlestar Galactica". Sé que molts esteu esperant nous episodis (de totes dues sèries), però com que són ficcions que es van emetre al canal 3XL, els responsables del 33 creuen que han de tornar-les a començar des del principi perquè la seva audiència no ha d'haver haver seguit unes sèries que es van estrenar en un altre canal.

Evidentment, això vol dir que per veure els episodis no emesos pel 3XL encara haurem d'esperar, però malgrat això penso que és una bona notícia que el 33 hagi decidit rescatar aquestes sèries que, d'una altra manera, haurien desaparegut juntament amb el canal. També són una oportunitat per tornar-les a veure des del principi (depèn del teu nivell de fanatisme per la sèrie. Un servidor es podria empassar "Battlestar Galactica" mil i una vegades i no me'n cansaria), o una oportunitat per descobrir-les si no les has vist mai.

Com molts ja sabeu, "Torchwood" és un anagrama de "Dr. Who". Un anagrama que té una història llarga, ja que inicialment es va fer servir com a nom fals per treballar en el projecte de retorn de "Dr. Who" (el 2005, inaugurant la seva etapa moderna). Uns anys més tard, el nom es va recuperar per donar títol a un "spin-off" de "Dr. Who" que, per rematar-ho, està basat en una idea molt anterior (del 2002) quan Russell T. Davies va crear el projecte "Excalibur", una sèrie de ciència-ficció amb elements sobrenaturals de caràcter adult.

La idea del 2002 i el nom del 2005 es van fusionar el 2006 amb "Torchwood", una sèrie que s'emetria en la franja posterior de "Dr. Who" i que permetia un tipus de contingut més adult, cosa que es nota especialment en la forma de tractar la sexualitat, mostrant les relacions homosexuals i lesbianes com a quotidianes (una temàtica que el mateix Davies ja havia tractat a "Queer As Folk" i "Bob & Rose) i també en la violència i recursos propis del gènere del terror, que donaven més contundència a la sèrie del que és habitual en aquest terreny.

La sèrie es trasllada a Cardiff, on un equip de personatges lluita contra alienígenes. El seu líder és el capità Jack Harness (un esplèndid John Barrowman), un exconvicte que, a diferència del Doctor Who, s'inclina més per l'acció a l'hora de resoldre els problemes. El personatge és el principal lligam entre "Torchwood" i la sèrie mare, ja que ja havia aparegut a "The Empty Child", episodi de la primera temporada de "Dr. Who". D'aquesta manera, la nova sèrie va cridar ràpidament l'atenció dels nombrosos fans del Senyor del Temps.

"Torchwood" es va consolidar ràpidament a la seva franja. El seu èxit ha estat progressiu i al final de la tercera temporada va arribat a les oïdes de la indústria nord-americana, cosa que va portar Starz a coproduir la quarta temporada, que ha dividit els seus fans entre els que creuen que ha perdut l'esperit de la sèrie i els que creuen que és la temporada més espectacular de totes. Però encara ens falta per arribar fins aquí. Avui al canal 33 la història comença des del principi. Us deixo amb els 6 motius per donar-li una oportunitat.