El 33 recupera avui aquesta obra mestra de la ciència-ficció.

A punt per posar-vos a les ordres del comandant Adama? El 33 recupera avui (01h) "Battlestar Galactica", una sèrie que inaugura una nova franja que el canal vol dedicar a la ciència-ficció i una obra mestra amb majúscules que, mai em cansaré de dir-ho, pot agradar fins i tot als que no siguin habituals del gènere. La ficció, que és una reimaginació d'un clàssic dels setanta, ens converteix en membres de la resistència humana, l'últim bastió de l'home en la seva lluita contra la seva pròpia creació, unes màquines anomenades "cylon".

Perquè "Battlestar Galactica" és, en certa manera, la història de la humanitat enfrontant-se als seus errors, als seus excessos de supèrbia, al moment en què es va creure Déu. La guerra que lluiten els personatges és en realitat un càstig, i tant l'espectador com els protagonistes estan lluitant, en realitat, contra la seva redempció. El cylon com el producte venjatiu del costat més fosc de l'ésser humà: això és el que fa de "Battlestar Galactica" una sèrie increïblement èpica i complexa, considerada de culte, de visionat obligatori.

Capaç de mantenir-te garratibat davant de la pantalla amb uns combats espacials vibrants, capaç d'emocionar-te amb les trames dels protagonistes. Per moments el seu misteri, tensió i atmosfera recorda "Perdidos", però quan entra en la trama política és inevitable pensar en "The West Wing". Si no la vau descobrir quan el 3XL en va emetre la primera temporada, us recomano que us hi poseu avui. Els que espereu la segona temporada em temo que haureu d'esperar. Però almenys avui podem dir que "Battlestar Galactica" ha tornat!