El 33 la tornarà a emetre-la des del primer episodi a partir del 12 de gener.

El 2013 comença amb el retorn de "Battlestar Galactica". Com us vaig explicar fa unes setmanes, el 33 ha recuperat aquesta sèrie, que va començar a emetre el canal 3XL, per emetre-la des del principi. Ara ja tenim data d'inici: serà el 12 de gener a les 01h (una hora per a insomnes), i començarà amb l'emissió de de la minisèrie prèvia a la sèrie, que arrenca amb l'atac per sorpresa dels cylon per eliminar els humans del mapa. La minisèrie va ser un èxit, cosa que va portar a Syfy ha donar l'ok per al desenvolupament de la sèrie.

"Battlestar Galactica" va durar quatre temporades en antena, i va ser la sèrie de ciència-ficció de referència de l'última dècada i un dels millors drames de la història de la televisió. I és que la història de la rebel·lió dels cylon contra els seus creadors serveix per plantejar reflexions sobre la naturalesa de l'ésser humà. La sèrie va agafar de seguida ressonàncies del món post 11-S, i va posar especial interès en les trames polítiques, sense perdre un ritme elevat i seqüències d'acció brutals i molt explosives, especialment les batalles aèries.

La ficció també se cita sovint com un bon exemple de remake. I és que en comptes de reproduir punt per punt la sèrie original, creada a finals dels 70, porta a terme una reimaginació, mantenint els aspectes clau però adaptant el guió a la realitat de la societat actual. A banda de la sèrie mateixa, "Battlestar Galactica" ha expandit el seu univers en forma d'un spin-off anomenat "Caprica", "TVmovies" i websèries (l'última anomenada "Blood & Chrome"). La intenció del 33 és emetre íntegrament tota la nissaga.

Us deixo amb els 6 motius per veure "Battlestar Galactica" que vaig escriure fa un temps.