Què tenen en comú un assassí que viu amb la seva mare, un pallasso de festes infantils que té problemes de control de l'ira, un actor nan que ha aconseguit un paper a Blancaneus, una dona que creu que un ninot el seu fill i un mil·lionari cec que porta el coleccionisme fins a extrems poc aconsellables? Doncs dues coses. La primera, que són els protagonistes de "Psychoville", la nova comèdia del Canal 3XL, que s'estrena aquesta nit (22.50h). La segona, que tots cinc reben una carta sense remitent on hi diu: "sé què has fet".

El misteri d'aquesta missiva és l'excusa d'Steve Pemberton i Reece Shearsmith per posar en marxa la seva màquina de fabricar gags passats de voltes i basats en l'humor absurd. Si vau veure "The League Of The Gentlemen" sabeu de què són capaços aquests dos guionistes. Això és: de qualsevol cosa. A "Psychoville" enfosqueixen bastant més el to, entrant en territoris certament retorçats, o directament freaks, que es combinen amb moments de gran hilaritat. Vindria a ser el malson que podria tenir un membre dels Monty Python.

"Psychoville" arriba al Canal 3XL acompanyada d'una altra estrena: "Corre i Madura" (títol original: "Coming Of Age"), que debuta també avui (a les 22.20h) fent totes dues juntes un interessant doble d'humor britànic. En aquest cas es tracta d'una proposta més convencional: una sitcom, enregistrada amb públic en directe, protagonitzada per un grup d'adolescents que s'enfronten al repte de fer-se grans. I quan ja us hagueu fet un fart de riure, heu de canviar de canal i passar-vos a TV3, ja que avui a les 00h torna "Bombers de Nova York".

Us deixo amb uns quants tràilers!