Fan de l'humor anglès més irreverent? Doncs avui tens una cita amb el show de Matt Lucas i David Walliams. Els dos còmics britànics volen portar-te de viatge pels únics llocs del Regne Unit que no recomanen les guies de viatge: els forats on viuen els personatges més curts de gambals que mai hauràs vist per la televisió. Ho fan a "Little Britain", una sèrie d'sketchos que el Canal 3XL torna a emetre des del primer episodi aquesta nit (23.10h) i que presenta una galeria de personatges desagradables... però alhora entranyables. Si ja els coneixes, no cal que t'expliqui res, però si encara no saps qui són la Carol Beer, la Vicky Pollard, l'Andy i en Lou, tot seguit t'argumento en 6 punts perquè hauries de donar-los una oportunitat.

1. "Little Britain" és l'equivalent televisiu dels Sex Pistols. Respira ganes d'agafar una guitarra elèctrica i rebentar-la a cops contra l'escenari. És una sèrie sorgida de la mala llet, de l'humor britànic més incisiu i incòmode. "Little Britain" està feta per dos britànics que estan farts de la incultura del seu país i dels personatges curts de gambals que hi viuen.

2. Imbècils, sí, exactament com els de casa. Els personatges que apareixen a "Little Britain" són caricatures exagerades. Però com totes les caricatures, provenen d'un motllo que és real. Si bé és fàcil riure amb l'humor estripat de la sèrie, també ho és emfatitzar amb els seus guionistes i adonar-te que no et l'únic que conviu amb gent imbècil a diari.

3. Vicky Pollard és un ésser repugnant, però entranyable. És bruta, sembla que visqui dins d'un xandall, no vocalitza però crida, té un discurs sense sentit, va sempre borratxa, roba si pot... però també té alguna cosa que es fa estimar. No sé el què, perquè objectivament és per tancar-la a la presó, però també la tindries a casa com a mascota.

4. Risc vol dir capacitat de sorpresa. El seu sentit de l'humor intenta sempre trencar tabús, encara que per alguns espectadors això acabi resultant en situacions ofensives. Matt Lucas i David Walliams s'arrisquen molt traient punta a uns col·lectius que fins ara havien estat intocables i s'han guanyat tants admiradors com furibunds detractors.

5. Crítica social que posa el dit a la nafra. L'humor és millor si a més de riure fa pensar. A "Little Britain" ho tenen molt clar i critiquen aspectes de la societat britànica, com ara la inoperància dels serveis públics (aquí la Carol Beer i el seu "computer says no" és la reina) o la picaresca dels que viuen de les ajudes de l'Estat (com l'Andy i la seva cadira).

6. Eleva fins a l'exquisit l'estructura dels esquetxos. La majoria de programes d'esquetxos tenen una nul·la continuïtat entre un gag i el següent. Els creadors de "Little Britain", com ja van fer els "Monty Python" en alguns episodis del Flying Circus, mantenen un argument narratiu per episodi que engloba els esquetxos donant-los un sentit de conjunt.