El doctor Troy i el doctor McNamara tornaran a obrir-te en canal a partir d'aquest diumenge. "Nip/Tuck" continúa l'emissió de la seva cinquena temporada a TV3 i arriba per fi als episodis inèdits que havíem estat esperant. A les 00.10h podrem reprendre la vida dels nostres cirurgians plàstics preferits amb la segona part de la temporada (recordem que es va dividir en dos als Estats Units per culpa de la vaga de guionistes), que compta com amb la incorporació de Katee Sackhoff ("Battlestar Galactica") com la nova anestesista.

Els nous episodis de la sèrie de Ryan Murphy, creador d'"American Horror Story", s'endinsen més que mai en la cara fosca de la cirurgia i, de retruc, dels seus protagonistes. I es que "Nip/Tuck" va ser una de les primeres sèries que es va atrevir a explorar el cantó més amagat de l'ésser humà. La seva estrena va marcar el to del que més tard esdevindria la marca de la televisió per cable que actualment fa la competència a l'HBO. Controvertida i perturbadora, hem de col·locar a "Nip/Tuck" en el podi que es mereixen les sèries visionaries.

Juntament amb "Vic Mackey", estrenada a la mateixa època, van canviar les normes de la televisió nord-americana, convertint com a protagonistes a personatges amb més ombres del que era habitual i al mateix temps iniciant una nova manera de fer televisió que aposta per l'impacte i la brutalitat. Potser avui dia no sorprèn tant com abans, però "Nip/Tuck" va ser molt controvertida per la cruesa de les seves imatges. La sèrie va fer un retrat regira-estómacs de l'obsessió per l'aparença física mostrant com és el treball de dos cirurgians plàstics: no l'abans i el després, que apareix als anuncis, sinó el durant, la sang esquitxant i els cossos oberts, una carnisseria que deixa l'espectador marejat.

I a partir d'aquí va retratant la societat en el que això es considera normal. Els clients, desviats fins a extrems malaltissos; els cirurgians, que tracten les persones com objectes; i la publicitat, que és l'engranatge que mou aquesta bogeria. Amb aquest tema com a esquelet central, la sèrie ha anat contruint un retrat de la nostra societat que al final de la cinquena temporada adquireix un to tràgic que enfronta als personatges amb l'únic enemic que no poden vèncer amb el bisturí: la mort. En total, la sèrie va arribar a tenir sis temporades (que acabarem veient senceres a TV3) i va guanyar el Globus d'Or a la millor sèrie.