Netflix s'ha adjudicat, en molt poc temps, el paper de salvadora de sèries cancel·lades. No només ha rescatat "Arrested Development", comèdia de culte cancel·lada injustament per la FOX el 2006, si no que ara es planteja recuperar "Jericho", que la CBS va matar el 2008. Sembla que el servei de video online està decidit, en els seus primers passos en el camí de la producció pròpia, a seguir la direcció iniciada per DirecTV (que va salvar "Friday Night Lights" i "Damages" amb èxit) recuperant sèries descartades per les grans networks però que tenen un suport de fans suficient com per ser viables en el format del consum per demanda.

Així que en aquest post em proposo recomanar a Netflix altres sèries que mereixen ser recuperades. N'he posat un total de 10. Són les mateixes que vosaltres teniu en ment?

1. Firefly
Sóc un browncoat de cap a peus i trobo a faltar el meu capità. "Firefly" seria sense cap mena de dubte la meva primera opció. La millor sèrie d'en Joss Whedon, incompresa, de culte. Fins i tot en Nathan Fillion, ara a "Castle", ha explicat que troba a faltar en Malcolm.

2. Rubicon
Encara no he superat que l'AMC decidís no renovar aquesta obra mestra que durant una temporada es va saltar regles bàsiques de la televisió per imposar el seu propi ritme, el seu segell, i teixir una conspiració governamental que era massa real per seguir en antena.

3. Carnivàle
No n'hi ha cap com Carnivàle. Encara avui tinc malsons amb moments de la sèrie. L'odio i l'estimo a parts iguals. L'HBO la va cancel·lar injustament i fins i tot des del mateix canal s'ha reconegut que la decisió va ser un error. Error que ha de ser esmenat, sr. Netflix.

4. Deadwood
David Milch també va ser víctima de l'HBO a causa del seu alt pressupost. No hi ha hagut cap western televisiu que li hagi arribat a la sola de la sabata. Que Timothy Olyphant deixi "Justified" si fa falta. Mataria per tornar a veure l'Al Swearengen maleïnt a tort i a dret.

5. Sports Night
La primera sèrie de l'Aaron Sorkin va ser cancel·lada just quan havia trobat la seva pròpia personalitat. El duet Josh Charles - Peter Krause era temible. Que torni juntament amb la també cancel·lada "Studio 60" i que s'alternin a la programació amb "The Newsroom".

6. My So-Called Life
El seu retorn seria un autèntic miracle, sobretot tenint en compte el temps que ha passat. Però si a Netflix puguessin inventar una màquina del temps, faria que Claire Danes tornés a tenir 15 anys i "My So-Called Life" renovaria per una segona temporada.

7. Lights Out
Amb el final tan devastador que té, podria quedar-se en temporada única i seria igualment una meravella. Podem dir que m'he conformat. Però no ens enganyem, si Netflix tornés a pujar en Patrick Leary sobre el ring, ho celebraria com si hagués guanyat un llarg combat.

8. Terriers
Els dos perdedors de "Terriers" van aconseguir fer-se amb un lloc al meu cor de serieaddicte. La seva primera temporada, una dramèdia de diàlegs finíssims, va ser terriblement incompresa i continuo pensant que cancel·lar-la va ser un error dels grossos.

9. Caprica
Sé que molts no estareu d'acord amb mi en aquest punt, però a mi sí em va agradar "Caprica". Amb tots els seus defectes, i salvant distàncies amb "Battlestar Galactica", la vaig gaudir molt. Ja que de moment no tenim "Blood & Chrome", voto pel seu retorn.

10. Veronica Mars
S'ha donat moltes voltes a una possible continuació de "Veronica Mars" i sembla que tots els implicats hi estan interessats: des de la Kristen Bell fins a en Rob Thomas. És el moment de Netflix per entrar en escena i encarregar una inesperada quarta temporada!

Quina d'aquestes t'agradaria que tornés?
La teva preferida no és a la llista? Reivindica-la!