Mentres comptem les hores pel retorn de "Game Of Thrones", aquí us porto el ja clàssic resum serièfil perquè no se us escapi cap detall de tot el que ha passat en matèria de sèries durant el mes de març. La notícia més dura: la cancel·lació de "Luck", que havia estat la millor estrena nord-americana el que portàvem de 2012. Per compensar-ho ha tornat "Mad Men" i ja tornem a tenir un whisky amb gel a les mans per encarar la primavera amb ganes. Us deixo tot seguit amb el resum. Com sempre, dividit en: a casa nostra, als Estats Units i al Regne Unit.

A CASA NOSTRA

Hem celebrat que TV3 hagi decidit apostar de nou per les sèries. El dijous després de "Polònia" tornarà a ser la franja dedicada a la ficció internacional del primer canal de Televisió de Catalunya. La primera sèrie en estrenar-se serà "La Bèstia", l'últim treball del desaparegut Patrick Swayze en el paper d'un policia de mètodes poc ortodoxos. Serà el proper 12 d'abril, i vaig dedicar un post a explicar-vos-en tots els detalls. A l'abril també tornarà "Sherlock" al Canal 3XL amb tres nous episodis. Aquest mes, el canal ha estrenat la segona temporada de "Torchwood" i ha donat la benvinguda a una nova generació d'"Skins".

ALS ESTATS UNITS

Em quedo amb "Luck", la millor de les estrenes del 2012, que malauradament no tindrà segona temporada per motius que no tenen res a veure amb la televisió. El seu adéu, amarg, contrasta amb l'alegria que ha suposat el retorn de "Mad Men", amb la seva esperadíssima cinquena temporada i amb la grandiosa "Lilyhammer", que ha estat una molt agradable sorpresa. També he anat seguint l'evolució d'"Alcatraz", que ha estat una gran proposta per la sèrie blockbuster, tot i que al final s'hagi desinflat una mica. Esperem que no segueixi el mateix camí de "Terra Nova", cancel·lada per la FOX. També m'ha agradat força el plantejament d'"Awake", amb un dels pilots més rodons que he vist en molt de temps. A l'apartat de nous projectes, em quedo amb el de la preqüela de "Sons Of Anarchy" i la sèrie de David Cronenberg, titulada "Knifeman". També he pres bona nota d'altres projectes com ara la sèrie inspirada en "Braveheart" i la sèrie inspirada en "Psicosis". Esperem que s'acabin fent realitat, no com tots aquests projectes de sèrie dels que no en tenim cap notícia. Clar que, si han de ser notícies negatives, com l'endarreriment del rodatge de la pel·lícula de "24" o el fet que "Battlestar Blood & Chrome" acabarà sent una websèrie, potser millor que no n'hi hagi. Pel que fa al futur proper, desconfiança cap a la segona temporada d'"American Horror Story" i la seva idea de tenir els mateixos actors en diferents personatges. Interès per saber perquè Starz creu tant en "Magic City", i content de saber que "The Good Wife" tindrà quarta temporada perquè la sèrie de la Julianna Margulies està més en forma que mai.

AL REGNE UNIT

El canal ITV ha fitxat al grandiós Jeremy Piven per protagonitzar "Mr. Selfridge". El nostre estimat Ari Gold d'"Entourage" viatja al Regne Unit per triomfar amb una sèrie que té molts números per convertir-se en obligatòria. A més, també hem sabut del nou projecte d'Idris Elba, una minisèrie que es dirà "The Ascension". Els responsables de Channel 4 han anunciat que la setena serà l'última temporada d'"Skins", que acabarà amb una reunió dels seus personatges més emblemàtics. I hem pogut conèixer la nova companion del "Dr. Who", que per cert podreu veure en breu a la tv-movie "Titanic", de Julian Fellowes, que s'estrena al Regne Unit els propers 14 i 15 d'abril, coincidint amb el centenari de l'enfonsament del vaixell.