El Canal 3XL estrena avui (22.35h) la tercera temporada de "Misfits". Sense en Nathan però amb l'esperit irreverent de sempre, "Misfits" és la sèrie que mai pare voldria que veiessin els seus fills. Apunta't ja a les aventures d'aquesta semidelinqüents britànics. Que per què?

1. Perquè "Misfits" dinamita el gènere dels superherois, tradicionalment moralitzador i previsible, per convertir-lo en un vehicle per a la irreverència més descarada. Aquí els protagonistes no són els bons (personatge que busca fer el bé), si no els dolents (personatge que procura pel seu propi bé). Els delinqüents es converteixen en herois moderns.

2. Perquè estem farts de la bondat ianqui. N'estem fart d'ells i del seu esperit bondadós: d'en Superman, l'Spiderman i les seves grans responsabilitats. A "Misfits" els herois d'arrel nord-americana són substituïts pels antiherois britànics i per oposició ridiculitzen el seu caràcter afectat i dramàtic. És com si en Joker se'n fotés del panoli d'en Batman.

3. Perquè és necessari anar a la contra. Els seus protagonistes són un grup de personatges que viuen en un etern inconformisme, que no volen acceptar la vida que els han planejat. Com va dir en Nathan en aquell memorable episodi de la primera temporada, no volen convertir-se en zombies. Vol que mantinguem un esperit crític i no ens deixem alienar.

4. Perquè detesta el seu propi gènere. "Misfits" és una sèrie tan rebel com els seus personatges i es resisteix a ser convencional malgrat integrar-se en un gènere amb tantes normes no escrites com el dels superherois. Vol tenir personalitat pròpia i desenvolupar el seu estil dins d'un gènere molt encorsetat. Només per això mereix un aplaudiment.

5. Perquè no tot és BBC al Regne Unit. La ficció britànica també té una cara fresca i trencadora, molt ben representada pel Channel 4, que a més de "Misfits" emet altres sèries similars com "Skins". Els personatges de les seves sèries per adolescents tenen molt més a veure amb la realitat que el model provinent de les sèries per adolescents nord-americanes.

6. Perquè darrere del seu caràcter gamberro hi ha una denúncia social. A través d'uns personatges que se senten desvinculats de la societat en la que viuen, "Misfits" mostra els problemes de la juventut actual: manca d'oportunitats laborals i polítics que viuen desconnectats de la de la gent del carrer. I tot sense perdre el sentit de l'humor.