No sé si ho sabeu, però estem en guerra. D'aquí a dues setmanes els cylons apareixeran per primera vegada a les nostres vides. Ho faran de la forma més inesperada possible, disparant primer, fent esclatar el nostre món, destruint qualsevol rastre d'humanitat. El 3 d'octubre a les 22.30 h "Battlestar Galactica" s'estrena al Canal 3XL per convertir-nos en membres d'una tripulació que és l'últim bastió de resistència contra les màquines, l'últim alè d'esperança en una guerra de l'home contra la seva creació, és a dir, contra si mateix.

Perquè "Battlestar Galactica" és, en certa manera, la història de la humanitat enfrontant-se als seus errors, als seus excessos de supèrbia, als moments en els quals va creuar la línia. La guerra que lluiten els personatges és en realitat un càstig per diverses coses que han fet, i tant l'espectador com els protagonistes estan lluitant, en realitat, contra la seva redempció. El cylon com el producte venjatiu del costat més fosc de l'ésser humà: això és el que fa "Battlestar Galactica" una sèrie diferent, considerada de culte, de visionat obligatori.

Capaç de mantenir-te garratibat davant de la pantalla amb uns combats espacials vibrants, capaç d'emocionar-te amb les trames personals dels protagonistes. Per moments el seu misteri, tensió i atmosfera angoixant recorda "Lost", però quan la sèrie entra en la trama política, és inevitable pensar en "The West Wing" (inclòs el famós "walk and talk" patentat per Sorkin que aquí Moore executa per tots els racons de la nau). Dues referències molt diferents que s'uneixen en una història d'aquelles que deixa petjada en la vida de l'espectador.

"Battlestar Galactica" va superar les fronteres del seu gènere i durant la seva emissió va arribar a unes cotes de complexitat que molt poques sèries han assolit sense renunciar a l'èpica i els combats aferrissats. Incomprensiblement, la sèrie és encara desconeguda a casa nostra, però per sort el Canal 3XL hi posarà remei. L'emetrà per primer cop en obert al nostre país, i a més ho farà íntegrament: començant amb la minisèrie i seguint amb la primera temporada i fins a la quarta. El 3 d'octubre entrem en guerra. Esteu preparats?

Us deixo amb els primer 5 minuts de la minisèrie: