Aquesta nit pots mirar a la tele la programació de sempre o atrevir-te a entrar en el món del que no és possible. El Canal 3XL estrena avui (22.20h) "Torchwood", una impecable sèrie de ciència-ficció britànica que és molt més que l'"spin-off" de "Doctor Who". És una de les sèries més en forma del seu gènere i jo et dono sis motius per donar-li una oportunitat:

1. "Torchwood" és una sèrie de ciència-ficció d'èxit.
I tenint en compte el moment que viu el gènere (amb el nou projecte de Ronald Moore abandonat indefinidament) ja es podria dir que és un miracle. Al Regne Unit és líder d'audiència en la seva franja. Juntament amb "Fringe" és la millor proposta del gènere que he vist en molt de temps.

2. No cal haver vist "Dr. Who". Tot i ser un "spin-off" de la mítica sèrie britànica, els lligams entre totes dues sèries són mínimes i es poden viure com a experiències separades. Aquesta és una autonomia que "Torchwood" s'ha anat guanyant a poc a poc i que es va fer especialment evident a la breu però increïblement magistral tercera temporada.

3. Hibrida gèneres sense contemplacions. Si ets dels que tens al·lèrgia a la ciència-ficció, "Torchwood" es pot convertir en la teva sèrie de capçalera. Lluny d'encotillar-se en els canons del seu gènere, es combina fàcilment amb d'altres gèneres televisius, com el de la sèrie de policies o fins i tot la sèrie de terror. "Torchwood" és difícil de classificar.

4. Les seves influències són moltes i variades. De fet, originalment la seva inspiració provenia de la nord-americana "Buffy", sèrie a la qual Russell T. Davies volia donar la resposta britànica. Va ser "a posteriori" que el projecte es va associar a l'univers de "Dr. Who" i que es van anar afegint altres influències tan oposades como '"X-Files" o "C.S.I.".

5. El capità Jack Harness respira carisma, cosa a la qual contribueix en gran mesura el carisma dins i fora de la pantalla (busqueu-lo al YouTube i veureu què passa) de l'actor escocès John Barrowman. La resta del repartiment encaixa perfectament en cada paper. No és un càsting d'actors amb talent excepcional, però sí d'actors molt eficients.

6. El to adult és molt d'agrair en un gènere que sovint recorre a trames massa toves. El fet d'emetre's en una franja més tardana al Regne Unit va possibilitar que "Torchwood" adoptés un estil molt més fosc que "Dr. Who". La sexualitat i la violència també formen part d'una combinació que busca arribar a tot tipus de públics i enganxa molt més del que sembla.