Si hi ha una sèrie que es troba a faltar, aquesta és "Nip/Tuck". Us ho puc assegurar des de l'experiència de trobar-me gent que m'ha preguntat, mil i una vegades, quan tornaria la sèrie dels cirurgians. I avui, per fi, puc dir que sí, que "Nip/Tuck" torna. El Canal 3XL ha decidit recuperar una sèrie que és tan interessant com controvertida i aquest estiu reprendrà l'emissió des de la quarta temporada i fins al final de la sèrie, a la sisena.

Abans, això sí, podrem veure un resum de les tres primeres temporades per refrescar la memòria. Tornarem a saludar els dos cirurgians més sarcàstics de la televisió, amb els maldecaps familiars del doctor McNamara i les fogoses nits del doctor Troy, i tornarem a quedar-nos bocabadats amb els seus pacients, una galeria de personatges pertorbadors i retorçats que confien en la cirurgia plàstica com l'únic camí per ser feliços.

La grandesa de "Nip/Tuck" és mostrar el món de la cirurgia estètica com el que és: un escorxador humà, pura carnisseria en nom d'uns cànons de bellesa arbitraris. Mentre les clíniques d'operacions d'estètica ens mostren, via publicitat, l'abans i el després d'una operació, "Nip/Tuck" et mostra el durant. I veient tota aquella sang, els tubs plens de greix i els trossos de carn es fa evident que tot plegat és una abominació esgarrifosa.

"Nip/Tuck" va ser una de les primeres sèries del canal per cable FX Networks, que després ens ha donat joies com "The Shield" o "Sons of Anarchy". Pertany a l'etapa primerenca de Ryan Murphy (sí, el creador de "Glee") i el seu discurs, una denúncia a una societat obsessionada amb la perfecció estètica, continua sent -malauradament- avui més vàlid que mai. El seu retorn, el proper 6 de juliol, ha de ser rebut com a mínim amb un aplaudiment.