A punt per posar-vos a les ordres del Comandant Adama? El 3XL ha posat data a l'esperada estrena de "Battlestar Galactica": la veurem el proper mes de setembre. Des del primer episodi i en una emissió íntegra que inclourà les quatre temporades, la minisèrie, les pel·lícules i les websèries. Serà la primera vegada que s'emeti en obert, i això que es tracta d'una de les millors sèries de la història, una ficció èpica a l'alçada de "Lost".

La sèrie explica la guerra entre els humans i les màquines que ells mateixos van crear, els cylon. Però el que sembla una premissa simple aviat es converteix en una sèrie complexa amb paral·lelismes amb l'11-S, reflexions sobre la naturalesa de l'ésser humà i trames polítiques, tot sense perdre un ritme elevat i seqüències d'acció brutals i molt explosives.

"Battlestar Galactica" és per als experts en ciència-ficció la sèrie que ha aconseguit superar les fronteres del seu propi gènere. I això que es tracta d'un "remake" d'una sèrie original d'estil clàssic. La nova versió, creada per Ronald D. Moore, ha aconseguit arribar a un públic que no vol saber de sèries de naus i pistoles làser gràcies a la seva enorme profunditat.

L'èpica, les grans interpretacions i els girs de guió són les claus d'una sèrie que encara continua viva, malgrat haver finalitzat. El seu univers es va expandir amb la sèrie "Caprica" i ho continuarà fent amb el projecte "Blood & Chrome". La seva condició de sèrie de culte ha impedit que "Battlestar Galactica" sigui massa coneguda... fins ara, esclar.