Fox
Encara falta una setmana per als upfronts, però la FOX ha decidit avançar-se i començar a tallar caps, que té una graella massa plena de sèries amb rendiment mitjà. En un tres i no res ha decapitat "Breaking In", "Traffic Light", "Lie to Me", "The Chicago Code" i "Human Target". També ha confirmat la renovació de "House" i ens ha avançat tres sèries noves.

La renovació de "House" és un autèntic descans per als seguidors del doctor, ja que les negociacions entre FOX i Universal han estat molt complicades aquest any a causa de la crisi econòmica. La necessitat de reduir costos ha estat el principal obstacle de l'acord, que finalment s'ha tancat sense reduir el sou a cap dels actors, que han renovat contracte. Hi haurà vuitena temporada, però pinta a última. O com a mínim, a l'última amb Hugh Laurie, que ahir va declarar que no vol seguir més enllà i que no estarà en una hipotètica novena temporada. Veurem si la FOX vol seguir la sèrie sense ell o es treu de la màniga un "spin-off".

De les sèries decapitades, "The Chicago Code" és probablement la pèrdua més injusta, però mai va acabar d'arrencar en termes d'audiència. L'adéu de "Traffic Lights", nefasta adaptació de la sèrie israeliana "Ramzor", i de "Breaking In", l'últim experiment de Christian Slater, estaven cantats i són merescuts. "Lie to Me" i "Human Target" feia ja diverses temporades que estaven a la corda fluixa i se salvaven per poc. Personalment, no les trobaré a faltar.

La Fox també ha donat l'OK a tres pilots que es convertiran en sèrie. Es tracta de "The Finder", l'"spin-off" de "Bones" (fa poc renovada) que protagonitzarà Geoff Stuts; "I Hate My Teenage Daughter", comèdia "trash" amb la gran Jamie Pressly ("My Name Is Earl") sobre dues dones divorciades que tenen dues filles insuportables, i "New Girl", la clàssica "sitcom" romàntica amb Zoey Deschanel interpretant una professora sense gaire sort amb els homes.

Aquestes tres sèries s'uneixen a "Alcatraz", que va ser el primer pilot aprovat per la FOX. Als upfronts, que tindran lloc la setmana vinent, podria ser que el canal donés la llum verda a més pilots, com és el cas d'"Exit Strategy", protagonitzada per Ethan Hawke dirigida per Fuqua; "Weekend At Bellevue", amb la Lauren Ambrose; o "Locke & Key", basada en el còmic homònim, que podria acabar sent una minisèrie. Les tres estan en espera i tenen opcions.

Aquestes novetats se sumen a les renovacions que la FOX ja ha anat concretant durant l'any: la quarta temporada de "Fringe", la segona de "Raising Hope" i la tercera de "Glee".

Si vols saber més coses sobre les sèries que vénen, recorda que "Showtime" també es va avançar als upfronts i que la BBC també va presentar les seves novetats la setmana passada.