Categoria: Shameless
Escrit per: Toni de la Torre

La segona temporada de "Shameless" s'estrena avui al Canal 3XL (22.20h). .

» Text complet

Categoria: Shameless
Escrit per: Toni de la Torre

"Shameless", la de veritat, és a dir, la britànica, s'estrenarà el 2 de maig al Canal 3XL per canviar per complet el teu concepte de familia desestructurada. Si pensaves que amb els Fisher i els Burnham jo havies vist tot, espera't a conèixer els Gallagher: el pare es passa el dia borratxo, deixant anar frases de Shakespeare i robant diners als seus fills per poder comprar més alcohol mentres que la filla gran s'encarrega com pot de les tasques de la casa, els altres cinc germans (sí, has llegit bé, cinc) creixen al seu aire i la mare ja fa anys que està desapareguda en combat. Així funcionen les coses als suburbis britànics.

Però malgrat no tenir ni un duro i viure en condicions desastroses, els Gallagher són feliços. És aquest optimisme el que dona a "Shameless" una força inesperada. Malgrat un panorama més aviat tràgic, els Gallagher aconsegueixen trobar un motiu per somriure, i l'espectador també. Es nota, i molt, que la seva història està inspirada en la vida del seu creador, el guionista Paul Abbott (també responsable de "Exile") que va ser abandonat, juntament amb els seus germans, per un pare que era bastant pitjor que el de la sèrie. El guió és, en certa manera, una manera del britànic de venjar-se d'uns anys especialment difícils.

Com totes les sèries angleses que són bones, "Shameless" respira realisme, en el sentit més brut del terme. Gràcies a l'excel·lent feina dels seus actors (especialment en David Threlfall i els seus monòlegs d'alcohòlic) no trigareu gaire temps a ser-ne addictes, especialment si sou fanàtics del cinema de Mike Leigh o pel·lícules angleses d'esperit proletari com "This Is England" (de la qual, per cert, també hi ha una sèrie). Tan gamberra com humana, "Shameless" és capaç de fer-te riure fins a rebentar i tot seguir provocar que et caigui una llagrima. D'aquí a 15 dies exactes, els Gallagher passaran a formar part de la teva familia. .
 
Publicitat


Sindica els posts del blog