Arxius

Estas veient: 18 abril 2012
Categoria: General
Escrit per: Toni de la Torre

Sense feina, sense parella estable i sense un futur clar. Tres característiques que és molt possible comparteixis amb la Hannah. Ella és la protagonista de "Girls", una nova comèdia de l'HBO que vol retratar els problemes i les neures de la joventut actual. D'entrada, us diré que la sèrie l'encerta de plè en el seu punt de partida: en els temps que vivim, plantejar una sèrie on les seves protagonistes van malament de pasta i se senten frustrades pel món laboral en el que es troben un cop acabada l'etapa universitària és un gran encert. És fàcil identificar-s'hi i suposa un cop de realisme refrescant en el retrat que la televisió fa dels joves.

Ara, vol dir això que "Girls" es converteix automàticament en una obra mestra? No. Vol dir que aconsegueix guanyar-se la nostra simpatia i, en conseqüència, fa que estiguem disposats a perdonar-li moltes coses, com ara un pilot desendreçat que no queda clar cap a on es dirigeix. Diu la Hannah en cert moment, que potser ella és la veu d'una generació. La Hannah està interpretada per la Lena Dunham, que és també creadora, guionista i directora de la sèrie. En aquesta frase deixa molt clar què vol ser la sèrie, però no n'hi ha prou en voler. Cal que la generació que sigui et senyali a tu la seva veu. O és que ara va a l'inrevés? .

» Text complet

Categoria: Shameless
Escrit per: Toni de la Torre

"Shameless", la de veritat, és a dir, la britànica, s'estrenarà el 2 de maig al Canal 3XL per canviar per complet el teu concepte de familia desestructurada. Si pensaves que amb els Fisher i els Burnham jo havies vist tot, espera't a conèixer els Gallagher: el pare es passa el dia borratxo, deixant anar frases de Shakespeare i robant diners als seus fills per poder comprar més alcohol mentres que la filla gran s'encarrega com pot de les tasques de la casa, els altres cinc germans (sí, has llegit bé, cinc) creixen al seu aire i la mare ja fa anys que està desapareguda en combat. Així funcionen les coses als suburbis britànics.

Però malgrat no tenir ni un duro i viure en condicions desastroses, els Gallagher són feliços. És aquest optimisme el que dona a "Shameless" una força inesperada. Malgrat un panorama més aviat tràgic, els Gallagher aconsegueixen trobar un motiu per somriure, i l'espectador també. Es nota, i molt, que la seva història està inspirada en la vida del seu creador, el guionista Paul Abbott (també responsable de "Exile") que va ser abandonat, juntament amb els seus germans, per un pare que era bastant pitjor que el de la sèrie. El guió és, en certa manera, una manera del britànic de venjar-se d'uns anys especialment difícils.

Com totes les sèries angleses que són bones, "Shameless" respira realisme, en el sentit més brut del terme. Gràcies a l'excel·lent feina dels seus actors (especialment en David Threlfall i els seus monòlegs d'alcohòlic) no trigareu gaire temps a ser-ne addictes, especialment si sou fanàtics del cinema de Mike Leigh o pel·lícules angleses d'esperit proletari com "This Is England" (de la qual, per cert, també hi ha una sèrie). Tan gamberra com humana, "Shameless" és capaç de fer-te riure fins a rebentar i tot seguir provocar que et caigui una llagrima. D'aquí a 15 dies exactes, els Gallagher passaran a formar part de la teva familia. .
Publicitat


Sindica els posts del blog