Acabem el frenètic mes de febrer, com marcat pels pilots que com cada any en aquesta època encarreguen els canals nord-americans. Alguns són prometedors, d'altres no tant. Per si no heu estat al cas, us vaig fer una llista completa dels més significatius. El mes de febrer també ens ha portat noves sèries com "Inside Men", tràilers tan esperats com el de "Game Of Thrones" i noticies que ens han agafat per sorpresa, com el retorn de Milo Ventimiglia. A continuació, el resum. Com sempre, dividit en: a casa nostra, als Estats Units i al Regne Unit.

A CASA NOSTRA

La gran protagonista ha estat "Dr. Who", que ha tornat des del primer episodi al Canal 3XL. Un plaer poder viure de nou les aventures de tots els Senyors del Temps: desde Christopher Eccleston a Matt Smith passant pel carismàtic David Tennant. També hem seguit atents les aventures dels amics d'"Skins", que han arribat a la quarta temporada. Sé que molts esteu esperant amb ganes l'estrena de la segona temporada de "Sherlock", i no trigarà a produir-se. Paraula de detectiu! Mentres això no passa podem alegrar-nos una mica el dia amb aquest homenatge 8-bits a la grandiosa"Breaking Bad" que provocarà més d'una riallada.

ALS ESTATS UNITS

"Mad Men" ha acaparat l'actualitat amb la seva campanya promocional prèvia a la cinquena temporada. Primer amb el póster en blanc, després amb els teasers. Clar que, per tràiler, em quedo amb l'èpica que transmet el de la segona temporada de "Game Of Thrones". Aquest mes també hem tingut dos adéus: el de "House", ja que s'ha confirmat que la vuitena temporada serà definitivament la última; i el de l'Alan Ball, que ha decidit desvincular-se de "True Blood". En canvi continuarà amb nosaltres Jessica Lange, l'única dels actors d'"American Horror Story" que seguirà a la segona temporada. Pel que fa als retorns, tant "The Walking Dead" com "Spartacus" van tornar amb mal peu. La primera sense ritme i la segona perdent capacitat d'impacte. Però totes dues han millorat molt. El 2x10 de la sèrie dels zombies ha estat excel·lent i apunta a recuperació miraculosa (i més sabent que ja tenen triat el Governor), mentres que el 2x05 d'"Spartacus" ha tingut un dels moments més memorables -i brutals- de tota la sèrie. En l'apartat de decepcions ens trobem "The River", que no m'ha convençut amb els seus trucs Blair Witch Project. En canvi, "Smash" em va sembla una bona proposta, tot i que el gènere no és el meu fort. Hem de celebrar la renovació de "Sons Of Anarchy" i, pel que fa als fitxatges, tenim sèries noves per Kevin Bacon, Milo Ventimiglia, Terry O'Quinn, Giancarlo Esposito i Christopher Plummer. I a l'apartat de projectes nous, hem pres bona nota de la sèrie que prepara Robert De Niro i de la sèrie de Hannibal Lecter.

AL REGNE UNIT

Hi ha una sèrie que heu d'enmarcar, i es diu "Inside Men". De llarg la ficció que més m'ha agradat aquest mes de febrer. Breu i potent, amb un bon guió i uns actors que claven els seus papers. I si preferiu una sèrie més relaxada, feu-li un cop d'ull a "Call The Midwife", una sèrie que segueix la línia marcada per "Downton Abbey" i que ha estat tot un èxit d'audiència al Regne Unit. Necessitarem la tendresa i la dolçor d'aquesta sèrie per aguantar amb estoicisme les noticies que ens arriben sobre la versió de Sherlock que volen fer als Estats Units. Hem sabut que l'actor que interpretarà en Sherlock serà en Jonny Lee Miller i que estarà acompanyat per l'actriu Lucy Liu, que farà de Watson (efectivament, una dona). Més d'un senyor britànic s'ha quedat calb de tant arrancar-se cabells del cap.

I com a bonus track, la llista de cançons serièfiles per l'iPod que vam fer entre tots. .