El dimarts 20 de març, a les 21.55, TV3 dedica un especial de “Sense ficció” als atemptats de Barcelona i Cambrils i al fenomen del terrorisme jihadista, amb l’estrena del documental “17A: Lliçons apreses?”. A continuació, hi haurà un debat en directe amb el títol “17A: Deures pendents”.
“17A: Lliçons apreses”, produït per TV3, dirigit per Montserrat Besses i realitzat per Pere López, té l’objectiu d’analitzar els processos i els comportaments que es donen en els atemptats terroristes. Recorda els atemptats de l’agost a Barcelona i Cambrils per saber els seus preparatius i el “modus operandi” de la cèl·lula de Ripoll. El documental compta amb la participació d’experts en la matèria i amb el testimoni de persones que coneixien i tractaven aquests joves.

Tot seguit s’emetrà “17A: Deures pendents”, un programa en directe conduït per Montserrat Besses i Joan Carles Peris, en què s’abordaran les incògnites i les polèmiques que aquests atemptats han deixat damunt de la taula. En aquest debat, també participaran diferents experts.
El dilluns 19 de març, a les 11.00, a la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona, es farà un acte de presentació, que inclourà la projecció en primícia del documental.

Hi assistiran David Bassa, cap d’informatius de TV3; Montserrat Besses, directora del documental i copresentadora del debat posterior; Joan Carles Peris, copresentador i guionista de “17A: Deures pendents”, i Lurdes Vidal, directora del Món Àrab de l’Institut Europeu de la Mediterrània. L’acte, que també comptarà amb alguns dels testimonis que participen en aquest treball, estarà presentat per Mònica Baró, professora i degana de la Facultat de Biblioteconomia i Documentació de la Universitat de Barcelona.

Més informació aquí.