“Jo també vull sexe!”, una producció de TV3 dirigida per Montse Armengou i Ricard Belis, participarà en l’edició d’enguany de l’INPUT, International Public Television Conference, una mostra anual dels programes de televisions públiques més innovadors, provocadors, educatius i amb vocació de servei públic. La trobada internacional reuneix professionals d’arreu del món vinculats a la televisió des del 1978. Cada any, s’hi presenten centenars de programes procedents de gairebé una cinquantena de països membres d’INPUT, dels quals se’n fa una selecció final a Alemanya. Aquest any, la projecció de “Jo també vull sexe!” serà una de les 26 sessions previstes al certamen, que se celebrarà del 30 d’abril al 4 de maig a Brooklyn, i comptarà amb la presència de Montse Armengou.“Jo també vull sexe!” (2016), de Montse Armengou i Ricard BelisEl documental se centra en les primeres fornades de “sex assistents” a casa nostra i la possibilitat que persones amb discapacitat física o intel·lectual visquin amb plenitud els seus drets sexuals. S'hi recullen testimonis de famílies que s'han vist amb el dilema d'haver de masturbar els fills, de persones amb discapacitat que han descobert el sexe gràcies a l'assistència sexual o de cuidadors que han adaptat els seus serveis per convertir-se en assistents sexuals i facilitar així l'accés al sexe a les persones amb dificultats, bé ajudant l'afectat perquè obtingui el seu propi plaer o acompanyant parelles amb dificultats motores.

Davant dels que s'escandalitzen amb aquestes iniciatives i les consideren amorals, els afectats reclamen poder viure en plenitud els seus drets sexuals. Per molts, l'assistent sexual, una figura que ara comença a introduir-se a Catalunya i que en altres països ja fa anys que existeix, serà l'única manera de no morir sense haver tingut mai una experiència sexual, ni tan sols d'autosatisfacció, perquè la discapacitat els impedeix, fins i tot, l'accés als racons més íntims del seu cos. Assistents sexuals i usuaris ho expliquen en aquest documental colpidor, emotiu, vital i que vol trencar tabús a cara descoberta.
“Jo també vull sexe!” es va estrenar el 29 de novembre del 2016 al programa de TV3 “Sense ficció”. Amb 402.000 espectadors i una quota de 13,6, va estar en el rànquing dels programes més vistos aquell mes i ha estat la producció emesa pel programa més vista al 3 a la carta durant la temporada 2016-2017.

L'especial dedicat als atemptats de Barcelona i Cambrils "Junts contra la por", de l'informatiu per a nens del canal Super3 "InfoK”, també ha estat seleccionat per aquesta edició de l’INPUT.


Premis
Premi honorífic, Reconeixements Societat Limitada sobre Diversitat Funcional i Moviments Socials, 2017
Premis Tiflos de Periodisme de l'ONCE, categoria televisió, 2017


Festivals

Inclús, el Festival Internacional de Cinema i Discapacitat de Barcelona, 2017


Més informació aquí: estrena i material extra


Dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis.