EMISSIÓ: Dimarts 4 d’abril, a les 21.55 i 23.00, a TV3 i internet

Quan s’acosten els 100 primers dies de la polèmica presidència de Donald Trump, “Sense ficció” estrena “El camí de Trump cap a la Casa Blanca”, un treball d’investigació de la televisió pública dels Estats Units sobre com Trump va desafiar tots els pronòstics per guanyar la presidència, com va aconseguir milions de seguidors, derrotar adversaris i arribar fins a la Casa Blanca.
A continuació, “El cas contra la Proposició 8”, també als Estats Units, segueix durant cinc anys la lluita legal per reconèixer els matrimonis del mateix sexe a l’Estat de Califòrnia.
“EL CAMÍ DE TRUMP CAP A LA CASA BLANCA”

EMISSIÓ: Dimarts 4 d’abril, a les 21.55, a TV3, i 30 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)

Una investigació de com Donald Trump va desafiar les expectatives per guanyar la presidència
El candidat va trencar totes les normes polítiques clàssiques


Una producció de WGBH Educational Foundation/Boston

La victòria de Donald Trump va ser tan impressionant que fins i tot va sorprendre els mateixos membres de l'equip del candidat. Durant mesos, els mitjans de comunicació i els cercles polítics havien anunciat que no tenia cap possibilitat de guanyar les eleccions per a la presidència dels Estats Units. Però, contra tot pronòstic, va vèncer el seu rival, Hillary Clinton, del Partit Demòcrata, els mitjans de comunicació, les sospites d’haver orquestrat una guerra d’informació maniobrada amb el president Vladímir Putin per ajudar la seva candidatura i unes enquestes completament desfavorables.
Amb entrevistes als responsables, assessors i membres de les campanyes de Trump i Clinton, “El camí de Trump cap a la Casa Blanca” (“Trump's Road to the White House”) descriu com Trump va sobreviure a tots els escàndols i errors de la seva campanya electoral. Els seus comentaris despectius sobre els mexicans, els musulmans, les dones o els periodistes van crear malestar i l’ensorraven a les enquestes. Se l’acusava de “racista, xenòfob i moralista”. Malgrat tot, va aconseguir milions de vots. El documental és un retrat del nou president i dels americans que el van portar fins a la Casa Blanca.

Podeu veure el tràiler aquí.

Dirigit per Michael Kirk.


“EL CAS CONTRA LA PROPOSICIÓ 8”

EMISSIÓ: Dimarts 4 d’abril, a les 23.00, a TV3 i 14 dies a internet (geolocalitzat a Espanya)

Cinc anys de lluita legal pels matrimonis del mateix sexe a l’Estat de Califòrnia dels Estats Units


Una producció Tripod Media Production, Moore's Filmed Goods and Services Film

“El cas contra la Proposició 8” (“The Case Against 8”) tracta del recurs que es va presentar contra la Proposició 8 aprovada el 4 de novembre a l'Estat de Califòrnia i que impedia els matrimonis del mateix sexe. A partir del cas de dues parelles, una de dues dones i una de dos homes, es veu tot el recorregut que va tenir l'acció legal contra aquesta proposició i la manera com va afectar les seves vides. És un testimoni de la lluita del moviment homosexual als Estats Units que, en aquest cas, va sortir victoriós en aquesta batalla.
Gravat durant cinc anys, amb material exclusiu entre bambolines dels advocats David Boies i Theodore Olson i els quatre demandants del plet (Paul Katami i la seva parella Jeff Zarrillo i Sandy Stier i la seva parella Kris Perry), els directors i productors Ben Cotner i Ryan White van crear un emocionant relat de la lluita per la igualtat en el matrimoni fins que el Tribunal Suprem dels Estats Units va desestimar la Proposició 8 el juny del 2013.


Premis
Millor direcció de documental dels Estats Units, Sundance Film Festival
Premi del públic, SXSW, South by Southwest, 2014
Millor llargmetratge documental i Premi del públic, Riverrun International Festival, 2014
Millor documental, Vail Film Festival, 2014


Més informació
Web: http://thecaseagainst8.com/


Dirigit per Ben Cotner i Ryan White.