"Freightened. El preu real del transport marítim", l'últim documental de Denis Delestrac, s'estrena al Green Film Festival de San Francisco, els Estats Units, el dissabte 16 d'abril a les 17.45, al Roxie Theater. Un treball d'investigació produït per Polar Star Films en coproducció amb La Compagnie des Taxi-Brousse que compta amb la col·laboració de Televisió de Catalunya. Aquest any es podrà veure a DocsBarcelona i al programa de TV3 "Sense ficció".El documental és l'últim documental d'investigació de la productora catalana Polar Star Films, que anteriorment ha produït treballs com "La llista de Falciani" (2015) i "Google i el cervell mundial" (2013), dirigides per Ben Lewis, tots dos estrenats a TV3 en el programa “Sense ficció”. Denis Delestrac és també el director de "Sand Wars" ("La guerra de la sorra"), film guardonat amb 15 premis, i "Banking Nature" ("Finançant la natura"), amb 8 premis. Totes dues produccions s'han estrenat al 33 en el programa "60 minuts".

El documental va ser estrenat al mes de febrer als canals France 5 (França) i RTS (Suïssa) i el 30 de març a Das Erste (Alemanya).Sinopsi

El 90% dels productes que consumim a Occident es fabriquen a l'estranger i ens arriben per vaixell. La indústria del transport marítim és la peça clau en l'economia mundial i constitueix la base del nostre model de civilització moderna; sense ella, seria impossible complir amb les creixents demandes de les nostres societats. No obstant això, el funcionament i les normes d'aquest negoci segueixen sent, en gran mesura, desconegudes per a molts, malgrat que els costos ocults que se'n deriven ens afectin a tots.A causa de la seva grandària, els vaixells de càrrega ja no caben als ports tradicionals de les ciutats i s'han traslladat fora de la vista del públic, darrere de barreres i punts de control. "Freightened. El preu real del transport marítim" respon a preguntes com: Qui mou els fils d'aquest negoci de milers de milions de dòlars? En quina mesura controla aquesta indústria els nostres responsables polítics? Com afecta aquesta indústria el medi ambient per sobre i sota dels nivells del mar? I com és la vida per als mariners moderns? Portant-nos en un viatge a través de mars i oceans, "Freightened. El preu real del transport marítim" revela en una investigació audaç totes les cares del transport marítim a escala mundial i para atenció en les conseqüències d'una indústria del tot desconeguda.