El documental "Els internats de la por" es projectarà el dijous 10 de desembre a la London School of Economics and Political Science de Londres, a les 18.00 hores, en una sessió que comptarà amb la presència del l'historiador i prestigiós hispanista britànic Paul Preston i de la codirectora Montse Armengou.Preston va afirmar, en la pre-estrena del documental, que va tenir lloc el passat 22 d'abril a la seu de la Societat General d'Autors a Barcelona, que "el més important del treball de Montserrat Armengou i Ricard Belis és que dóna veu a les víctimes", un gest imprescindible en qualsevol exercici de reparació del mal causat per unes institucions dependents de l'Estat espanyol i de l'Església -en aquest cas, internats, col·legis religiosos, orfenats, preventoris antituberculosos o centres d’Auxilio Social-, que no han condemnat encara mai els maltractaments que van patir milers de nens i nenes fins a ben entrada la democràcia.

L'historiador britànic va destacar que el nou exercici de recuperació de la memòria històrica d'Armengou i Belis "desvetlla aspectes secrets del franquisme". El règim franquista va invertir pocs recursos en assistència però va explotar la beneficència amb finalitat propagandística donant la imatge d’una atenció exquisida a aquests nens. Però la realitat era ben diferent. Les criatures rebien caritat a canvi d’adoctrinament i sovint van patir uns maltractaments que excedien el que es pogués considerar normal per als càstigs de l’època.

"Els internats de la por" tanca la trilogia sobre la infantesa com a víctima del franquisme iniciada pels seus autors amb els documentals "Els nens perduts del franquisme" (2002) i "Torneu-me el fill!" (2012). TV3 el va estrenar el 28 d'abril al programa "Sense ficció", sent el programa més vist del dia a Catalunya, amb una audiència de 635.000 espectadors i una quota de pantalla del 19,1%. El novembre va ser guardonat amb el Premi Bones Pràctiques de Comunicació no Sexista 2015 per un periodisme rigorós i de qualitat per l’Associació de Dones Periodistes de Catalunya. També va estar nominat als Prix Europa 2015 en la categoria d’actualitat al millor programa de televisió europeu d’investigació, entre altres.