El 33 reemet aquest dissabte, 11 de juliol a les 23.56, el documental "La pel·lícula de la gran catàstrofe europea" ("The Great European Disaster Movie"), una contundent i creativa visió sobre la crisi política, econòmica i d’identitat a què s'enfronta la Unió Europea i que quan es va estrenar al Regne Unit va provocar una gran polèmica en els mitjans de comunicació anglesos.En un futur no gaire llunyà, un avió es dirigeix a Berlín enmig d'una tempesta. Entre els passatgers hi ha una nena que seu al costat d'un arqueòleg que ha de fer una conferència sobre la Unió Europea, una unió d'estats que ja fa uns quants anys que va deixar d'existir. El desgavell que es viu a Europa causa problemes tècnics a l'aeroport de Berlín i l'avió s'ha de desviar primer a Amsterdam i després a altres aeroports. Mentrestant, l'arqueòleg explica a la nena per què es va desfer la Unió Europea.

"La pel·lícula de la gran catàstrofe europea" és més que una pel·lícula política. Es tracta d'una peça de periodisme compromès amb arguments poderosos per mostrar com el desengany i la ira populars aboquen el continent perillosament a la seva desintegració. Subtil i enginyós, el documental reflexiona sobre la UE a través dels ulls dels actors més importants per al seu èxit: els mateixos europeus.

Aquests són alguns dels hipotètics escenaris d'un futur immediat -gairebé apocalíptics, en termes europeus- que planteja la tesi de "La pel·lícula de la gran catàstrofe europea":

Any 2017. El primer ministre britànic, Nigel Farage -president del Partit per la Independència del Regne Unit (UKIP)- anuncia que s'ha acabat amb èxit la deportació de tots els immigrants que havien arribat els últims deu anys. D'altra banda, la presidenta de la República francesa, Marine Le Pen -líder del Front Nacional- declara l'estat d'emergència a França.

Any 2018. Alexis Tsipras, president de Grècia, anul·la unilateralment tot el deute del país.

Any 2019. El Govern espanyol tanca tots els accessos fronterers amb Gibraltar.

Any 2020. El Consell de la Unió Europea, reunit d'urgència a Berlin, aboleix l'euro.

Any 2021. Angela Merkel, presidenta de la UE, dimiteix. El Consell de la UE aprova la seva dissolució i hi ha combats acarnissats a Viena, on l'avanç de l'Estat Islàmic sembla impossible d'aturar.