EMISSIÓ: dimarts 19 a les 21.55, a TV3.

Una òpera en dotze plats, un banquet en dotze actes

Una obra total, multidisciplinària, digital, real, onírica, cibernètica i gastronòmica: òpera, electrònica, poesia, 3D, arts escèniques, cant, filosofia, pintura, cinema, música i cuina.


“El somni del Celler de Can Roca” va ser un sopar articulat com una òpera en 12 plats que va reunir a Barcelona, el 6 de maig del 2013, dotze comensals de disciplines molt diverses i amb un factor en comú: la curiositat per experimentar, per anar més enllà dels límits dels sentits, al voltant de les creacions gastronòmiques dels germans Roca. La pel·lícula mostra el procés creatiu dels més de 40 artistes que hi van participar.



El viatge que proposa “El somni del Celler de Can Roca” discorre pel món de les idees, la creació i el pensament, amb llenguatges propis del cinema documental, combinant recursos narratius i estilístics que abracen les més variades fonts del cinema d’assaig, de ficció i d’animació. Estem davant d’un llargmetratge de creació lliure que amplia i complementa tot el que el projecte comunica. En cap cas, no es pot entendre com un “making of” del seu procés creatiu; ben al contrari, es defineix com una obra en si mateixa.

El director Franc Aleu, destacat renovador de l’òpera contemporània, proposa a l’espectador viure una experiència inèdita a través d’un espectacle multidisciplinar. Per primera vegada les creacions de músics, poetes, pintors, compositors, cantants, creadors audiovisuals de tot el món, conflueixen al voltant d’un sopar en què s’uneixen art i gastronomia. A través de la pel·lícula l’espectador podrà observar la gènesi i endinsar-se en les emocions que formen part del discurs creat a través de la gastronomia dels germans Roca, amb l’objecte de provocar sensacions i emular les experiències dels comensals que van participar en el sopar de Barcelona.



Ferran Adrià, cuiner i copropietari d’El Bulli; Rafael Argullol, narrador, poeta i assagista; Miquel Barceló, artista plàstic; Joël Candau, antropòleg especialitzat en ciències sensorials; Bonaventura Clotet, un dels millors especialistes mundials en la investigació sobre VIH; Nandita Das, actriu i una de les directores més reconegudes del cinema indi; Abderrahmane Kheddar, màxim expert mundial en la ciència del tacte, la realitat virtual i la robòtica humanoide; Ben Lehner, biòleg i investigador i un dels científics més brillants en la seva especialitat; Harold McGee, escriptor especialitzat en gastronomia relacionada amb la química i la tècnica dels aliments i història de la cuina; Freida Pinto, actriu que ha protagonitzat entre altres pel·lícules “Slumdog Millionaire” o “Conocerás al hombre de tus sueños”; Josep Pons, director musical del Teatre del Liceu, i Lisa Randall, física teòrica i experta en cosmologia, són els dotze comensals.

Una producció de Mediapro dirigida per Franc Aleu.