“Sense ficció” presenta una coproducció de Televisió de Catalunya. Amb l’autòpsia del cos del General Prim com a punt de partida, “Prim” barreja investigació històrica i forense per explicar, per primera vegada en un documental, com i quan va morir realment Joan Prim, i posar al descobert totes les claus per entendre la seva vida quan es compleixen 200 anys del seu naixement.

EMISSIÓ: dimarts 4 de novembre.Joan Prim i Prats és un dels catalans més universals que té la societat catalana. La seva vida va lligada a fets cabdals de la història de Catalunya i d’Espanya, però també va deixar una petja molt important en països com Mèxic, el Marroc o França. Ell va fer avançar l’estat per la senda del liberalisme, cosa que li va generar tant admiradors com enemics acèrrims. Precisament una conxorxa dels que més l’odiaven el va liquidar el 27 de novembre de 1870 al carrer del Turco a Madrid, quan era el president espanyol i estava a punt de rebre el nou rei, Amadeu de Savoia. No hi va haver condemnes i la seva mort va esdevenir un misteri des d’aleshores. Fins ara, que un grup de forenses de gran prestigi han exhumat el cadàver per saber exactament com i quan va morir.


"Crec que la història d'Espanya, de Catalunya i d'Europa seria molt diferent si Prim hagués tirat endavant les seves reformes i els seus canvis". Vegeu tot el que ha donat de si l'entrevista a Santi Trullenque, codirector del documental.


El documental “Prim, anatomia d'un general” es planteja com un documental d’aventura històrica, com una investigació en dues línies que es van creuant: d’una banda, hi ha la biografia del personatge, ple de contrastos i contradiccions; i de l’altra hi ha l’anàlisi anatomicoforense del cadàver. Totes dues línies acaben en un mateix punt: l’atemptat contra Prim i el misteri que l’envolta, que es resoldrà a partir de l’anàlisi científica que segueix el documental.

Dirigit per Jordi Portals i Santi Trullenque. Una producció de Batabat en col•laboració amb Televisió de Catalunya.