La producció de TVC "elBulli, l'últim vals", sobre l'últim dia al millor restaurant del món, forma part del programa d'activitats de la Beijing Design Week, que se celebra a Pequín des del 26 de setembre fins al 3 d'octubre i que té com a ciutat convidada Barcelona.El dilluns 29 de setembre el documental es projectarà en el marc de la Beijing Design Week, l'esdeveniment més important d'Àsia en matèria de disseny, arquitectura i urbanisme, que té lloc en aquesta ciutat entre els dies 26 de setembre i 3 d'octubre i del que Barcelona n'és la ciutat convidada. Aquest certamen està considerat un dels més estratègics pel que fa a l'intercanvi cultural i comercial entre Orient i Occident en les esmentades disciplines.

A banda del documental, diversos estudiants de disseny de diverses disciplines seran convidats a participar en un taller experimental que es proposa dinamitzar els processos creatius en el marc del disseny i de la cuina. Els estudiants tindran l'oportunitat de "recrear" l'atmosfera de "El Bulli", tot imaginant nous escenaris per la creativitat, la gastronomia i l'interacció online.

El projecte és una iniciativa de l'Institut Ramon Llull, consorci format pel Departament de Cultura de la Generalitat de Catalunya i l'Ajuntament de Barcelona - que n'ha portat a terme la coordinació -, i és fruit de la seva col·laboració amb l'Institut de Cultura de Barcelona (ICUB), l'Àrea d'Economia, Empresa i Ocupació, l'Àrea d'Hàbitat Urbà de l'Ajuntament de Barcelona així com amb BCD Barcelona Centre de Disseny, l'oficina ACCIÓ de la Generalitat a Beijing i altres institucions i empreses catalanes.

Més informació sobre els actes en aquest enllaç.

El 30 de juliol de 2011, elBulli -guanyador durant cinc edicions del guardó a millor restaurant del món- va tancar les seves portes per convertir-se, el 2014, en Fundació. El seu xef, Ferran Adrià, va servir un últim i espectacular sopar, acompanyat dels qui avui són els millors xefs del món i que en els darrers anys han passat a elBulli; René Redzepi (Noma), Joan Roca (El Celler de Can Roca), Andoni Luis Aduriz (Mugaritz), Grand Achat (Alinea), Massimo Bottura (Osteria Francescana) i José Andrés (Think Food Group). Junts, van formar la millor "brigada" de la història de la cuina i van preparar l'últim menú, que es va cloure amb un últim plat, el préssec Melba, en homenatge al pare de la cuina moderna, Auguste Escoffier.

"elBulli, l'últim vals" és un exclusiu documental produït per TVC amb la col·laboració de Visual 13 i Minoria Absoluta que narra tots els detalls sobre l'últim dia del restaurant elBulli i ens descobreix, a través d'una entrevista íntima, com el seu principal protagonista, Ferran Adrià, va viure aquesta experiència.