ATENCIÓ: degut a un canvi de programació de darrera hora, el documental "El Madrid real. La llegenda negra de la glòria blanca" s'emetrà el pròxim dijous 16 sobre les 22.40

El periodista Carles Torras fa un recorregut per una etapa de la història del club madrileny i analitza els factors que van convertir un club pràcticament desconegut en un club amb un palmarès d’èxits aclaparador. En el documental, Torras parla amb alguns dels testimonis que certifiquen alguns dels fets, no exempts de polèmica, que van escriure bona part de la “llegenda” del club.El documental fa un repàs històric de les grans fites de la llegenda esportiva, simbòlica i política del Reial Madrid, de manera documentada, contrastada i neutral. El periodista Carles Torras aporta elements de valor propis dels criteris periodístics per proveir l’espectador de totes les eines necessàries per formar-se ell mateix una idea de com i per què van esdevenir els fets que han marcat la història del Madrid i, de retruc, del FC Barcelona.

La quantitat de testimonis que aporta el documental, enregistrats principalment a Madrid i de l’àmbit esportiu – exjugadors, exdirectius, descendents directes de personalitats - i periodístic, conformaran un relat nou als ulls de l’espectador. En el documental, s’hi descobriran dades que corroboraran algunes de les denúncies fetes tradicionalment des del barcelonisme a l’entorn blanc, però tot afegint-hi alguns matisos nous. En definitiva, totes aquestes informacions ajudaran a situar la “llegenda negra de la glòria blanca” en una perspectiva històrica i objectiva que aportarà nous elements de debat. Així, “El Madrid real” no es recrea en els llocs comuns dels retrets al Reial Madrid, sinó que aporta una visió dels fets nova, matisada i rica en detalls i contrastos.


José María García, Alfredo Di Stefano i Ildefonso Urízar Aspitarte.


Els periodistes Miguel Ors i José María García, els futbolistes Alfredo Di Stefano i Ignacio Zoco, l’àrbitre Ildefonso Urízar Aspitarte, l’expresident del FC Barcelona Agustí Montal, l’exdirigent del Reial Madrid Gregorio Paunero o el mateix Francisco Franco, nét del “Generalísimo”, són alguns dels testimonis que apareixen en aquest documental, en què Carles Torras s’esmuny, segons les seves pròpies paraules, “per la porta falsa del decorat madridista per esbrinar què s’hi amaga al darrere”.

Un documental dirigit i escrit per Carles Torras. Una producció de TVC amb la col•laboració de Visiona TV.