El premi Josep Maria Planes de periodisme d'investigació ha estat per al documental "Avi, et trauré d'aquí!", dirigit per Montse Armengou i Ricard Belis i emès pel "Sense ficció" el passat 19 de març.

El jurat, format per Jordi Finestres (president), Marina Llansana, Carles Solà, Míriam Tirado, Jordi Torra i Joan Badia (secretari), ha considerat que el treball respon al concepte d’investigació periodística del qual J.M. Planes fou un bon exponent professional durant la seva dissortadament curta vida.


En primer terme, la representant del Grup Ramon Barnils, guanyadors de l'anterior premi Josep M. Planes.

El jurat també ha reconegut que el documental "va posar d’actualitat una problemàtica oblidada i sovint incòmoda per a molts governs, tant de dretes com d’esquerres", com és la de les víctimes oblidades del franquisme enterrades al Valle de los Caídos. El jurat ha afegit que vol fer "un reconeixement extensiu a Televisió de Catalunya per l’emissió de treballs d’investigació que fan sortir a la llum problemes que afecten amplis col·lectius socials i que no sempre troben el ressò necessari perquè l’opinió pública hi sigui sensible i en prengui consciència. La bona feina feta per professionals periodistes que, amb tenacitat i constància, elaboren treballs allunyats de la immediatesa, que ajuden a entendre les claus de l’actualitat, ha de tenir un reconeixement explícit de tots nosaltres. "

El guardó, el segon premi J.M. Planes, serà lliurat per la Fundació Independència i Progrés el pròxim divendres 30 de maig a les 20h al centre cultural del Casino, de Manresa.

Podeu tornar a veure el documental "Avi, et trauré d'aquí!" en aquest enllaç.