EMISSIÓ: dimarts 29 d'abrilQuan Nili Tal, coneguda periodista, directora i productora de documentals israeliana, va arribar a l’edat de 61 anys se sentia atractiva i va decidir buscar una relació perquè no volia envellir sola. Era una dona divorciada, amb dos fills, cinc néts, un gos i un gat. Aleshores, es va fotografiar de manera provocativa i va enviar les fotos a una pàgina de contactes a Internet. Va rebre 1.342 respostes d’homes d’entre 20 i 80 anys. Va comprar una càmera de vídeo professional i va començar el seu viatge amb l’objectiu de filmar totes les trobades amb els potencials pretendents.

Trobaria l’home idoni? Hi ha esperança per als qui viuen sols i són grans? Durant el procés de canvi, de transformació personal, Nili va conèixer més de cinquanta homes, israelians i europeus, es va embarcar en un creuer de solters per la Riviera Maia i va gaudir de cada minut. Quan ja tenia enregistrades 250 hores de vídeo i encara no havia trobat parella, va decidir fer el documental “Seixanta i el sexe” (“Sixty and the city”).

El documental de Nili Tal és una mirada profunda sobre la vellesa i l’amor, un recerca divertida i intel·ligent que interpel·la persones de diferents edats per comprendre millor com afronten les persones grans que viuen soles les noves maneres de relacionar-se, quan encara se senten vitals, atractives i intel·ligents.


TRÀILER


Una producció de Nili Tal Productions (2010)Nili Tal, directora
Periodista, directora de cinema i productora de documentals nascuda a Tel-Aviv, el 1997 va crear Nili Tal Productions i va començar a produir documentals per a les televisions israelianes. Molts dels seus treballs -que toquen temes tan compromesos com les xarxes de tràfic de dones a l’antiga Unió Soviètica i a Israel, el tràfic d’òrgans i de medicines o l’assassinat de dones en mans de les seves parelles- han participat en festivals internacionals i han estat emesos per televisions europees.

Fitxa tècnica
Direcció, guió i producció: Nili Tal
Realització: Nili Tal, Einav Giat i Shalom Rufaizen
Edició: Hadara Oren