Selecció Oficial Sundance 2012


EMISSIÓ: 21 d'abril a les 23.50, a TV3

El documental fa un retrat íntim d'alguns dels rostres de la moda més famosos del segle XX i els entrevista. Amb converses amb supermodels com Carmen Dell'Orefice, Jerry Hall, China Machado, Christy Turlington o Isabella Rossellini, entre d'altres, el documental revela el paper que van tenir en la definició -i en la redefinició- del concepte de bellesa aquests úlitms anys. En definitiva, el documental traça el mapa de com el negoci de les models va anar canviant fins que s'ha estabilitzat durant dècades. Més madures i sàvies, les exmodels parlen obertament dels temors i dels reptes durant les seves carreres, cosa que no havien fet abans. Diverses models parlen de la sensació de llibertat, de la satisfacció i la longevitat que es deriven d'aprendre a envellir amb gràcia, ja sigui centrant-se en la família o en nous interessos i oportunitats de negoci.Quan se li demana l’opinió sobre la cirurgia estètica, Carme Dell'Orefice respon: "Això és una manera molt educada de demanar-me, n’estic segura, ‘S’ha fet mai la cirurgia estètica ?’ Bé, si vostè tingués el sostre de la seva sala d’estar a punt de caure, no el faria reparar?”. La model i actriu Isabella Rossellini ofereix una perspectiva diferent, tot preguntant: "És aquest el nou embenat de peus ? És una nova forma de misogínia? És aquesta una nova manera de dir a les dones que són lletges? "

Algunes de les dones recorden que fer de model va ser considerat, durant un temps, una conducta inadequada. I, certament, no era una carrera viable. "Avui dia tothom vol que els seus fills siguin models", diu Bethann Hardison, i afegeix: "En els vells temps ningú volia que ningú fos model!". China Machado diu que li van pagar 100 dòlars al mes quan va començar a fer de model a principis del 1950, i va afegir: "Jo era la model més ben pagada a Europa".

Altres recorden la vida als anys 70 i 80, incloses les festes salvatges amb personatges com d'Andy Warhol i Salvador Dalí, quan algunes models compensaven la timidesa i la inseguretat amb la cocaïna. Després que la droga entrés en escena, les models assumeixen un posat més dur. I en alguns casos fins i tot eren visibles les marques als seus braços. Les festes van anar disminuint amb l'arribada de la SIDA, que va afectar nombroses personalitats de la indústria de la moda.

Timothy Greenfield - Sanders és un cineasta i fotògraf conegut pels seus retrats sorprenentment íntims dels líders del món i dels principals personatges de la cultura, retrats que es poden veure en alguns museus, com el Museu d'Art Metropolità, el Museu Whitney i la National Portrait Gallery. Va guanyar un Grammy pel seu documental del 1998 "Lou Reed: Rock and Roll Heart".