El 54è Festival Internacional de Cine de Cartagena d’Índies ha atorgat el premi al millor director de documental a Justin Webster, director anglès que viu a Barcelona, per “Demà moriré” (“Seré asesinado”), la tràgica història de l’advocat Rodrigo Rosemberg, que va ser assassinat a trets prop de casa seva, a Guatemala.El documental "Demà moriré", dirigit per Justin Webster ("FC Barcelona Confidential", "Connexió Madrid") i produït per la productora catalana JWP per a la BBC, ITVS, TVE, TV3 i The Danish Film Institute, ha estat guardonat amb el premi al millor director de documental en el 54è Festival Internacional de Cine de Cartagena d'Índies, celebrat a Colòmbia entre els dies 13 i 19 de maç.

"Demà moriré" va ser seleccionada com una de les 10 pel•lícules "imprescindibles" del 2013 per Indiewire, després de ser estrenada a Toronto i ha fet gira per diferents festivals de cinema i documental internacionals, com Toronto, Lima, Seül, Madrid, Chicago i Denver, i recull crítiques excepcionals.

Entre altres guardons recollits hi ha: premi a millor pel•lícula documental 2013 TallGrass Film Festival, Wichita, Kansas EUA; Menció Especial 37a Mostra Internacional de Cine de Sao Paulo, Brasil, i premi coral al millor documental sobre Amèrica llatina fet per un director no llatinoamericà, en el 35º Festival del Nuevo Cine Latinamericano de l'Havana, Cuba.

Sinopsi
Al maig del 2009, Rodrigo Rosenberg, un carismàtic advocat guatemalenc de prestigi, va sortir a passejar amb bicicleta a prop de la seva residència a Ciutat de Guatemala. Moments més tard va ser assassinat. Res d'estrany, desgraciadament, en un país amb una de les taxes d'assassinats més altes del món. El que va ser extraordinari era que l'endemà Rosenberg va aparèixer a YouTube, en un vídeo gravat dies abans de la seva mort, culpant el president de Guatemala d'haver-lo mort. Milers de manifestants van sortir als carrers en senyal de protesta. El país estava a la vora d'un cop d'estat. Un fiscal espanyol, Carlos Castresana -conegut a Espanya pel seu paper en el "cas Pinochet"-, enviat per les Nacions Unides per lluitar contra la impunitat uns quants anys abans, va ser la persona triada per fer-se càrrec del cas. Va començar una recerca que seria un viatge a l'ànima de Rodrigo Rosenberg i a l'infern de la impunitat a Guatemala, i va arribar a una conclusió impensable.


Tràiler "Demà moriré"