Nominat als Oscars com a Millor Documental (2011)


EMISSIÓ: dimarts 1 d'abril.S’anomenen Front d’Alliberament de la Terra (ELF). El fiscal general dels Estats Units va dir d’ells que eren una organització terrorista americana. Segons l’FBI, un dels grups més perillosos del país. L’ELF va reivindicar més de dues dotzenes d’actes d’ecoterrorisme des del 1996. El 7 de desembre del 2005, quatre policies federals van entrar a l’empresa de la meva dona i van detenir un dels seus empleats: Daniel McGowan. La detenció formava part d’una vasta operació en què es van detenir catorze membres del grup ecologista radical "ELF", o Front d'Alliberament de la Terra. Els implicats s’enfrontaven a càrrecs de “terrorista” i a penes de més de 300 anys de presó. Aquest documental explica la història del grup narrada pels seus protagonistes.

Aquest “Sense ficció” explica una història d’'acció política i de creences ambientals portades a l’extrem. La seva reconstrucció de la història del Front d'Alliberament de la Terra (ELF) és una fascinant exploració d'un moviment revolucionari modern i de la seva eficàcia. Va unir preocupacions fervents sobre el desequilibri ecològic i el capitalisme fora de control, els membres de l’ELF i les cèl•lules dorments van utilitzar el sabotatge econòmic en destruir les instal•lacions implicades en la desforestació per eliminar el potencial de guanys de les empreses que sembraven la destrucció del medi ambient.


TRÀILER


Centrant-se en l’activista Daniel McGowan, el documental relata la història d'un ciutadà de classe mitjana, de modals suaus, conduït als extrems i portat a judici per càrrecs de terrorisme per la seva participació en les accions relacionades amb l’ELF . Detallant la desil•lusió dels activistes amb la brutalitat de les protestes, aquest treball planteja preguntes difícils sobre la possibilitat d'efectuar el canvi, ja sigui dins o fora del sistema, i examina els reptes pels revolucionaris d'avui, en un món obsessionat per etiquetar tots els dissidents com a terroristes.

Dirigit i produït per Marshall Curry.