El certamen se celebrarà del 13 al 16 de març a la capital de la Garrotxa i “Els records glaçats”, dirigit per Albert Solé, es podrà veure divendres 14 a les 20.30La 9a edició de la Mostra Internacional de Documentals Olot.doc ha rebut aquest any 278 originals, el doble que l’any passat, entre els quals s’han escollit els 16 títols que configuren la programació de l’Olot.doc d’aquest 2014. “Els records glaçats”, “Asier eta biok”, “Serrat Sabina. El símbolo y el cuate”, “Un dia, tres hiverns” i “Memòria d’aquells meravellosos seixanta a Olot” són els documentals estrella de la Mostra que, per primera vegada, projecta un llargmetratge d’animació i dues programacions simultànies dissabte a la tarda.

“Els records glaçats”, una coproducció de TV3 dirigida per Albert Solé, és el retrat d’una gran aventura, però també el d’una dona excepcionalment vitalista que lluita per reivindicar la feina feta i l’esperit utòpic del tractat antàrtic, permanentment amenaçat per la cobdícia geopolítica i pels interessos industrials. En el documental intervenen personatges clau d’aquells anys i de la nova generació que treballa a l’Antàrtida.

El documental es podrà veure el pròxim mes d'abril al "Sense ficció".
SINOPSI
Després de jubilar-se, fa 17 anys, Josefina Castellví ha decidit en¬frontar-se als fantasmes del pas¬sat i tornar a l’Antàrtida, el para¬dís perdut dels anys més intensos de la seva vida. El 2012, any del 25 aniversari de la creació de la Base Antàrtica Espanyola (BAE) que ella va crear i va dirigir du¬rant 6 campanyes, va preparar el seu viatge de comiat del continent blanc. El viatge va coincidir, a més, amb la posada en marxa de la nova base antàrtica. La pel•lícula recull aquest viatge físic i emocional de la Josefina per un dels paisatges més bells del món.

CRÈDITS
Direcció i guió: Albert Solé
Director de fotografia: Hans Hansen
Muntatge: Jordi Puig
Ajudant de muntatge: M. Eulàlia Muntané
Música: David Giró
So: Marc Casademunt
Direcció de producció: Cristina López

“Els records glaçats” és una coproducció de Minimal Films, Televisió de Catalunya i TVE.