El documental que vam emetre al "Sense ficció" ara fa un any, s’estrenarà el proper 2 d’abril als cinemes Girona i Zumzeig de Barcelona. Després de cridar l’atenció dels mitjans de comunicació dels Estats Units i de ser presentada en diversos festivals internacionals com Sitges o Woodstock, "American Jesus" arriba per fi a les grans pantalles en la seva versió íntegra per a cinemes en V.O. subtitulada.Als Estats Units el cristianisme pren formes d'allò més diverses, donant lloc a una visió polièdrica de la fe que ha passat a formar part de la cultura pop arribant a generar una indústria de 7.000 milions de dòlars. Pel documental desfilen els protagonistes d’algunes de les esglésies i congregacions més sorprenents que sorgeixen de la comunitat cristiana i s’analitzen les implicacions socials, històriques, econòmiques i polítiques del moviment: pastors de l'Apocalipsi i del Heavy-Metal, defensors del creacionisme, manipuladors de serps verinoses, motoristes de Crist, clubs de la comèdia exclusius per cristians, o surfistes i skaters, són alguns dels personatges que formen el mosaic que composa "American Jesus". Tots ells són el reflex de la diversitat a l’hora de viure la fe a als Estats Units, i com aquesta fe es converteix en un eix vertebrador de la cultura i la societat nord-americana.

El treball, dirigit pel barceloní Aram Garriga i produït per Carles Torras, és una producció de Zabriskie Films en coproducció amb Televisió de Catalunya, Televisión Española, Glass Eye Pix (USA) i Visualsuspects.

MÉS INFORMACIÓ
www.americanjesusthemovie.com

«American Jesus és un important documental que redefinirà la manera com el món mira Amèrica i com Amèrica es veu a si mateixa...».
Frank Schaeffer, The Huffington Post (USA)


El director Aram Garriga i el guionista Xavi Prat s’aventuren en un viatge de carretera al cor de la fe nord-americana recorrent els racons més insòlits dels Estats Units a la recerca dels personatges que puguin donar resposta a les preguntes fonamentals que travessen aquest documental: Per què milions d'americans esperen impacients la fi del món? Per què això provoca una polarització creixent entre la dreta i l'esquerra nord-americanes? Com afecta aquest fet la política exterior americana a l'Orient Mitjà? Com s'expressa l'espiritualitat a través del somni americà?