“Intimitats Germans Roca. El millor restaurant del món” i “La plaga”, gran triomfadora dels premis Gaudí d’enguany. Dos treballs únics que reforcen les actuacions previstes pel 5è aniversari del programa. Durant l'emissió de "La plaga" es podrà comentar el llargmetratge amb la directora Neus Ballús i el productor Pau Subirós amb el hashtag #LaPlagaTV3.


EMISSIÓ: dimarts 4 de març.

“Intimitats Germans Roca, el millor restaurant del món”.En pocs anys han passat de col•laborar en el restaurant familiar d’un barri de Girona a ser considerats uns autèntics herois de la cuina. De servir plats casolans a ser admirats per la creació culinària, aquella que inventa nous gustos, que combina nous sabors. Aquesta ha estat la trajectòria dels germans Roca de Girona, aclamats a tot el món. Sense ficció proposa una mirada a l’esfera més personal de tres germans que, des de fa anys, han unit esforços, sense renunciar als seus orígens, per portar El Celler de Can Roca a dalt de tot: a ser considerat el millor restaurant del món. Com ha estat la trajectòria que ha dut els tres germans, que han viscut a la cuina gran part de la seva vida, a ser considerats els millors?


Entrevista als directors, Pere Solés i David Gimbernat“La plaga”"La plaga" és un treball dirigit per Neus Ballús que alterna estratègies narratives del documental i de la ficció i és interpretada per actors no professionals - tenia cinc nominacions als premis Gaudí (millor pel•lícula, millor director, millor guió, millor muntatge i millor fotografia) i va ser la gran sorpresa d’aquesta edició dels Gaudí en emportar-se 4 dels premis - l'única categoria en la qual estava nominada i no va guanyar va ser la de millor fotografia. A més, el film ha recorregut diversos festivals europeus i, en tots ells, ha destacat amb èxit de crítica.

El Raül, un pagès que intenta fer producció ecològica, contracta el Iurie perquè l'ajudi en les feines del camp. El Iurie és un lluitador moldau de lluita lliure, però per guanyar-se la vida ha de treballar en el que li surt. A poc a poc, les històries d'aquests dos homes van entrellaçant-se amb les de tres dones solitàries: la Maria, una anciana que ha de deixar la casa pairal on sempre ha viscut per anar-se'n a viure a una residència de gent gran; la Rose, una infermera filipina que acaba d'arribar al país, i la Maribel, una prostituta que cada cop té menys clients. Els destins de tots aquests personatges s'entreteixeixen a mesura que l'estiu avança.


Entrevista a Neus Ballús i a Joan Salvat al programa "Divendres"“Intimitats Germans Roca, el millor restaurant del món” ens endinsa en el món més pròxim i personal dels tres germans Roca, que des de fa anys treballen colze a colze a El Celler de Can Roca. Sense renunciar als seus orígens i partint de la tradició, els tres germans han portat una modesta fonda d’un barri marginal de Girona al cim del món de la gastronomia, tal com va reconèixer la prestigiosa revista “Restaurant” el 29 d’abril del 2013.


TRÀILER


El Joan és el cuiner, el Josep el sommelier i el Jordi l’artífex de les postres. Tres germans molt diferents entre ells que a “Intimitats Germans Roca” expliquen com els ha influenciat créixer en el restaurant dels seus pares, que encara avui dia treballen com fa 30 anys, i com han fet possibles els seus somnis de dedicar-se al món de la cuina, i com d’important és per a ells compaginar-ho amb la seva vida familiar.
El documental va més enllà de la imatge pública dels tres germans, i ells mateixos expliquen amb naturalitat i des de la senzillesa com se senten de feliços per poder treballar en allò que per a ells també és una afició, els continus viatges que fan a tot el món, com porten el fet de tenir 3 estrelles Michelin i ser els millors del món, alhora que ens parlen dels èxits i dels fracassos que han viscut, de com s’han sentit sempre orgullosos del seu origen humil i de com continuen formant part d’aquell barri marginal que els va veure créixer.Crèdits
“Intimitats Germans Roca. El millor restaurant del món”
Direcció: Pere Solés i David Gimbernat
Realització: Josep Serra
Muntatge: Martí Genís
Producció: Maria Alcázar
So: David Abadía
Producció executiva: Joan Gonzàlez i Àngels Villar

Una producció de TVC amb la col•laboració de Paral•lel 40.


“La plaga" és una pel•lícula d'històries encreuades, que ofereix un sorprenent retrat de la vida a la perifèria de Barcelona. Els protagonistes no són actors, sinó que s'interpreten a ells mateixos, després d'un treball conjunt amb la directora de més de quatre anys. Aquest llarg procés li ha servit a la directora Neus Ballús per mostrar la incertesa i l'esperit de rebel•lia que caracteritza l'Espanya de la crisi.“La plaga”
Escrita i dirigida per Neus Ballús.
Produïda per Pau Subirós, el Kinògraf SL, Televisió de Catalunya i ARTE France.ENTREVISTA A NEUS BALLÚS I PAU SUBIRÓS A "LA TRIBU" DE CATALUNYA RÀDIO