Un document que presenta una investigació excepcional i un accés únic a uns personatges extrems. Un retrat sense concessions ni prejudicis d’una de les bandes més perilloses i violentes de tot Llatinoamèrica, la Mara 18. Christian Poveda, autor de "La vida loca", va ser assassinat a El Salvador poc després d’estrenar el documental.


EMISSIÓ: dimarts 25 de febrer.A El Salvador, dues bandes s’enfronten en una guerra cruel, sense pietat. S’anomenen les “maras”: la Mara Salvatrucha i la Mara 18. Construïts sobre el model de les bandes de Los Angeles, aquests grups de delinqüents juvenils sembren el terror per tota l’Àmerica Central i, especialment, a El Salvador. L’activitat de les Maras ja esquitxa racons de tot el món i, basant-se en la violència, destrueix tots els principis democràtics condemnant a mort uns joves que han perdut tota esperança.
Christian Poveda va conviure amb alguns dels membres de la Mara 18 durant 1 any i mig. Poc després que el documental “La vida loca” es fes públic, Poveda va ser assassinat, el 2 de setembre del 2009 a El Salvador.


TRÀILER


Els joves de les maras són temuts arreu. El documental en fa un retrat que intenta anar més enllà de la violència i també ens mostra com aquests joves reflecteixen la desintegració de l’estructura familiar en la societat salvadorenya i la desesperació en la qual han crescut.

“La vida loca” ens ofereix un testimoni únic de com és la vida real en aquest país. Joves que pateixen, que desafien, que tenen ràbia. Com que se sent acorralada, la resposta d’aquesta generació perduda adapta com a màxima vital la negació de tot, la revolta i, com a conseqüència, la mort.
Christian Poveda no era un desconegut pels membres de la Mara 18 quan va rodar el documental. Des del 2007, durant la posada en pràctica dels plans oficials de repressió de les autoritats per acabar amb les maras, Poveda va establir contacte amb alguns dels delinqüents juvenils. Aquests van ser els mateixos que, després que Poveda fes un ampli treball fotogràfic amb alguns membres de la banda que estaven a la presó, van permetre al periodista poder gravar aquest documental al barri de La Campanera, a El Salvador, on viuen la major part dels integrants de la Mara 18; un barri que la policia només freqüenta amb combois especials i ben armada.

El treball de Poveda és el resultat de 18 mesos de feina. “La vida loca” s’ha projectat en diversos festivals i en trobades contra la violència a Llatinoamèrica, i és l’últim testimoni de la feina del periodista, que va morir assassinat el 2 de setembre a El Salvador, en una emboscada.


Una pel·lícula de Christian Poveda. Produït per Carole Solive, de “La femme endormie”.