EMISSIÓ: 6 de maigPràcticament tothom pot respondre a la pregunta. Queden lluny o ben a prop? Va ser una època fàcil o difícil? Les il·lusions i els projectes dels 20 anys s’han fet realitat? O s’ha seguit un altre camí?

A cada època, i a cada conjuntura, corresponen els seus projectes. I les seves lluites per aconseguir-los. No és el mateix tenir 20 anys en la Catalunya dels anys 50, o dels 70 o ara; però a tothom li ha fet falta – li fa falta– tenacitat i esforç per aconseguir els seus objectius.

A “On paren els teus 20 anys?” totes les generacions s’hi poden trobar reflectides. Alguns dels seus protagonistes són coneguts; altres, no: la cantant Mayte Martín, l’advocada i líder feminista Lídia Falcón, l’il·lustrador Miquel Fuster, el viticultor René Barbier, el pescador Jordi Pons, l’estudiant Pilar Puig i el pagès i carnisser Agustí Porta.

Set vides, set perfils, set veus que, davant de la càmera, s’endinsen amb sinceritat en el seu passat. En algun cas han arribat fins on els ha permès el pudor i el dolor. Perquè, de vegades, esdeveniments tràgics capgiren l’itinerari vital previst.

Tots comparteixen una història de lluita personal. “On paren els teus 20 anys?” vol recollir aquesta lluita que ha forjat el seu passat i el seu present. Els protagonistes parlen d’ells però també de tots nosaltres.

Testimoni personal i col·lectiu alhora que permet fer un recorregut per la història social del país.

En aquest enllaç, hi trobareu tots els "Extres" del documental


Entrevista a Montserrat Besses, codirectora del documental


Una producció interna de TVC
Direcció, realització i guió: Montserrat Besses i Pere López
Producció: Laura Navalpotro
Direcció fotografia: David Bou
Postproducció vídeo: Joan Carles CalveraTRÀILER