Avui mateix 7 de gener s'ha donat a conèixer que els documentals "Món petit" i el llargmetratge que combina elements del documental i de la ficció "La plaga", han estat nominats com a "Millor pel·lícula documental" i com a "Millor direcció novell" respectivament en la 28ª edició dels Premis Goya. D'altra banda, el divendres 3 de gener es van donar a conèixer les nominacions dels VI Premis Gaudí. Aquests dos treballs també hi són presents entre els seleccionats. En total, 35 produccions de les 91 inscrites han estat finalment nominades en alguna de les 21 categories dels premis de l'Acadèmia del Cinema Català i en el llistat s'ha fet evident, un cop més, la contribució de Televisió de Catalunya a la dinamització de la indústria audiovisual catalana i la rellevància dels documentals.

"La plaga", que alterna estratègies narratives del documental i de la ficció i és interpretada per actors no professionals, compta amb cinc nominacions als Premis Gaudí. "Millor pel·lícula", "Millor director" - per Neus Ballús-;"Millor guió" - per Ballús, juntament amb Pau Subirós-; "Millor muntatge" i "Millor fotografia".

"La plaga""Bajarí"
"Els records glaçats""Món petit"

En la cursa per obtenir el premi a "Millor pel·lícula documental", les coproduccions de Televisió de Catalunya guanyen per majoria: "Bajarí", d'Eva Vila, "Els records glaçats", d'Albert Solé i "Món petit", de Marcel Barrena. "Serrat y Sabina, el símbolo y el cuate", una coproducció de TVE dirigida per Francesc Relea, completa la selecció.

El documental "Món petit", també ha estat nominat en la categoria "Millor direcció de producció" (Oriol Maymó) i en la de "Millor música original" (Pau Vallvé). El mateix documental, juntament amb "La plaga", s'ha emportat l'alegria de saber avui, com dèiem més amunt, que també ha estat nominat als Premis Goya 2014 com a "Millor documental", d'entre 53 candidatures presentades.

Els guardons dels Premis Gaudí es lliuraran el pròxim 2 de febrer al Barcelona Teatre Musical en una gala retransmesa per TV3 i presentada per Àngel Llàcer. Per la seva part, els Goya es lliuraran el 9 de febrer en una gala que es farà al Centre de Congresos Príncipe Felipe de Madrid.