“Món petit”, el documental català amb més espectadors a tot al món durant el 2013, continua sumant guardons internacionals. En els darrers dies, aquesta coproducció de TV3 ha guanyat el Premi Solidari de l’ONCE i el Premi Jove a Pravo Ljudski Film Festival (Sarajevo)."Món Petit", pel·lícula dirigida per Marcel Barrena, explica la filosofia vida i els viatges del jove Albert Casals, que intenta arribar al lloc més llunyà del món sense diners i en cadira de rodes. Amb aquests dos últims reconeixements, el film ja en suma vuit a tot el món i ha estat seleccionat a més de vint seccions oficials.

El documental, emès al "Sense ficció" el passat 10 de setembre i que ha estat en cartellera a diferents punts des del 15 de març, ha aconseguit un gran èxit de públic a sales d’exhibició, a la televisió i als festivals: dos premis a l' IDFA (el festival de documentals més important del món), estrena a Palm Springs, a Aruba, al Festival de Xangai, premi al Millor Documental a Boulder (EUA), Premi Jove al ZagrebDox (Croàcia), Premi Jove a Macedònia, Menció Especial del Jurat al Fit-Cat...

D’altra banda, la crítica d'arreu l'ha elogiada com una de les grans pel·lícules de l'any.

“Món petit” és una coproducció de Televisió de Catalunya, Televisió Espanyola, Umbilical Produccions i Corte i Confección de Películas, amb el suport de l’ICEC i l’ICAA, i amb la participació de Canal+. La televisió pública americana PBS representa el film internacionalment.


Algunes crítiques de "Món petit":

Neil Young, crític de The Hollywood Reporter: “Una de les 10 millors pel·lícules de l'any”.

Fotogramas: “Món Petit' está hecha desde la emoción”

Cinemania: "Emocionante documental (...), es, sobre todo, una sacudida de conciencia, un alegato a la alegría y a la responsabilidad que tenemos con nuestra propia vida (...).”

Cine365: “El documental del año. Imprescindible".

Filmotech: “Imprescindible. Una joya”.

LasHorasPerdidas: “La mejor película posible para mostrar las consecuencias de un entorno familiar fuerte y una educación de primera”.FITXA TÈCNICA

Direcció: Marcel Barrena
Guió: Marcel Barrena, Víctor Correal, Adrià Cuatrecases
Producció: Víctor Correal, Adrià Cuatrecases, Oriol Maymó